Krimovke so odločene, da pred domačimi navijači nadaljujejo zmagoviti niz. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so odločene, da pred domačimi navijači nadaljujejo zmagoviti niz. Foto: www.alesfevzer.com

Dosedanje tri tekme so Ljubljančanke opravile z odliko. Po tesni uvodni zmagi nad hrvaško Podravko Vegeto v Koprivnici s 24:23 in visoki domači zmagi proti danskemu Nyköbingu s 35:25 so v tretjem krogu v Romuniji premagale še Glorio Bistrito s 35:30. Sledil je reprezentančni premor, vendar trener Dragan Adžić poudarja, da ta ni zmotil zmagovitega ritma.

"Imeli smo nekaj več časa za pripravo kot sicer. Bili smo v izredno dobrem ritmu, ki smo ga kljub reprezentančnemu premoru po mojem ohranili. Mi smo se resno pripravljali naprej z namenom, da se ta premor v soboto ne bo odrazil pri učinku ekipe," je uvodoma dejal Adžić in pojasnil, da v ekipi ta čas ni resnejših poškodb. Tudi igralke, ki so manjkale na tekmi proti romunski Bistriti, normalno trenirajo.

Črnogorski strokovnjak je opozoril, da je Storhamar ta čas najboljša ekipa v norveškem prvenstvu, ki ima odličnega trenerja in odličen sistem, ne nazadnje tudi sedem reprezentantk: "Na ta dvoboj smo se pripravljali dva tedna zelo zavzeto, saj gre za ekipo, ki je vzela točko velikemu Metzu. Vseeno verjamem, da bosta v soboto točki ostali doma. Gre za derbi dveh ekip v vzponu. A za nas je vsaka tekma derbi, do zdaj se je že pokazalo, da v Ligi prvakinj ni avtsajderjev. Četudi je Storhamer po moji oceni odlična ekipa, smo na to pripravljeni."

Vse skandinavske ekipe igrajo hiter in agresiven rokomet

Ob tem je francoska reprezentantka v dresu Krima Tamara Horaček povedala, da kljub napornemu ritmu ne čuti utrujenosti: "Nisem utrujena, saj za to treniramo. Morda nam je reprezentančni premor celo prišel prav, da smo se mentalno osvežile. Sezono želimo nadaljevati v zmagovitem ritmu."

Čeprav se krimovke doslej s Storhamarjem še niso pomerile, pa Ana Abina najde podobnosti v igri z dansko ekipo, s katero so se letos že pomerile: "Seveda so podobnosti v načinu igre. Vse skandinavske ekipe igrajo hiter in agresiven rokomet. Želijo pokazati, da znajo igrati, tako jih ne smemo podcenjevati. V soboto si želim videti naš boj v obrambi, to agresivnost, ta žar v očeh, ki smo ju že pokazale proti Glorii, ko nismo popustile. Bile smo vztrajne, osredotočene v napadu, in ko imamo zadaj še vratarko, ki nam pripravi nekaj dobrih obramb, je to gotovo ključ do uspeha."

Kot je dodala, se v domačem taboru vse igralke zavedajo, kako pomembni sta dve točki: "Vesela sem, da smo vse dosedanje tekme izpeljali tako, kot je treba, in to je z zmago. Verjamem, da bomo tudi na sobotni tekmi pokazale značaj, pokazale naš boj. Dobro se zavedamo, kako pomembni sta ti dve točki, saj naprej prihajajo veliko težji nasprotniki. Verjamem v našo ekipo in vem, da smo se dobro pripravili, da bo zmaga ostala doma."