Krim Mercator ima visoke cilje. Foto: www.alesfevzer.com
Krim Mercator ima visoke cilje. Foto: www.alesfevzer.com

V soboto jih z dvobojem z danskim podprvakom Nyköbingom čaka prva domača preizkušnja. "Sezono je vedno dobro začeti z zmago, ki v ekipo prinese dobro energijo in samozavest. Vemo, kako dolga je še sezona v Ligi prvakinj, v kateri ni slabih ekip. Zato je vsaka tekma pomembna, mi gradimo ekipo in pretekla zmaga je bila prvi temelj za dobro sezono," je dejala Francozinja Grace Zaadi, ki je proti Podravki Vegeti dosegla odločilni gol.

Domače občinstvo bo osmi igralec

"Resda časa za pripravo ni bilo veliko, a poznamo severni rokomet, Skandinavke spremljamo že nekaj časa, odkar smo izvedeli, da bomo z njimi igrali v skupinskem delu. Menim, da to, da Nyköbing šele drugo sezono v zgodovini igra na najvišji evropski ravni, ni pravi odraz kakovosti danske ekipe. To nas niti ne zanima. Ekipa je lani igrala v finalu danskega državnega prvenstva, tako da o kakovosti ni dvoma," je pred naslednjo evropsko oviro povedal trener Dragan Adžić.

Ljubljančanke so pred dvobojem optimistične. Vratarka Maja Vojnovič verjame, da lahko ponovijo lansko slavje proti Dankam: "Lani smo sezono začele zelo dobro, letos imamo isti cilj. No, lahko je še boljše. Imamo novo ekipo in igralke, ki so željne vrhunskih rezultatov, zato ne dvomim, da nam lahko uspe. V mislih imamo cilj, ki ga bomo skušale doseči. Komaj že čakamo, da se začne pred glasno domačo publiko, ki bo naš osmi igralec, in da nam da dodatno energijo, ki jo bomo seveda potrebovale."

Za skandinavsko ekipo značilna hitra igra

"Tekma bo zelo zahtevna. Zelo dolgo so skupaj in ne menjajo igralk. Vedno smo prejele veliko materiala, skozi tekme smo dobile še več informacij in gremo v tekmo s čisto glavo in polno paro. Zdi se mi, da ves skandinavski rokomet deluje po podobnem principu. Hitro se teče, hitro kroži žoga. Igrajo zelo hitro, imajo tudi igro sedem na šest brez vratarke in verjamem, da se tu da zelo veliko izkoristiti," je dodala 26-letnica.

Tudi nova francoska okrepitev Zaadi je prepričana, da brez podpore navijačev ne bo šlo: "Zelo se veselim prve domače tekme. Verjamem, da se bodo v Stožicah zgodile zelo dobre stvari. Še posebej letos, ko je 40. obletnica kluba. Nima veliko klubov takšne zgodovine, takšnih uspehov. Verjamem, da bomo vsako tekmo končale z zabavo."

SKUPINA A, 2. krog

Sobota ob 18.00:
KRIM MERCATOR – NYKOBING

FERENCVAROS – PODRAVKA VEGETA

METZ – GLORIA BISTRITA

Nedelja:
BUKAREŠTA – STORHAMAR