22-letni in 180 cm visok Gašper Marguč je
22-letni in 180 cm visok Gašper Marguč je "proizvod" celjske rokometne šole. V mlajših letih je bil njegov vzornik Vid Kavtičnik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Celje Pivovarna Laško
Celjani nastopajo na treh frontah. Doma se borijo za državni in pokalni naslov, v Ligi prvakov se želijo uvrstiti med najboljših 16. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

22-letni rokometaš na desnem krilu se je tako znašel v družbi Andersa Eggerta Jensena, Michala Jureckega, Domagoja Duvnjaka, Luke Stepančića, Renata Sulića in Darka Stanića. A Marguč, ki je evropskemu prvaku Kielu na dveh tekmah zabil 18 golov, ostaja na tleh, saj se zaveda, da se na starih lovorikah ne da počivati.


Za vami so naporni, a ob velikih zmagah in uspehih verjetno tudi prijetni dnevi in tedni. Kako jih doživljate?
Po zmagi nad Kielom ni bilo veliko časa za slavje, ritem sreda-sobota je naporen, tako da gledamo le od tekme do tekme. Zadnja priznanja (gol kroga, postava kroga, op. a.) so pokazatelj, da dobro treniram, a vsak dan se je treba dokazovati in pokazati, iz kakšnega testa si.

Čemu pripisujete svoje izjemne predstave v tej sezoni?
Ne vem. Že lani nisem odigral slabe sezone, letos, ko nastopamo v Ligi prvakov, je motiv še večji. Upam, da bom nadaljeval v taki formi.

Ali ekipa po obeh tekmah s Kielom "diha" kaj drugače? Ste dobili dodatni odmerek samozavesti?
Zagotovo smo ga dobili, ampak nekaj je Liga prvakov in Kiel, kjer lahko odigramo sproščeno. Že jutri pa moramo v derbiju državnega prvenstva zmagati, na nas bo drugačen pritisk.

Kot ste že omenili, peklenski ritem se v sredo nadaljuje s tekmo proti Cimosu. Kako doseči zmago?
S čvrsto obrambo, iz katere vse izhaja. V napadu pa potrpežljivo in domiselno. Mislim, da bi nam moralo uspeti.

V soboto gostite Veszprem, eno od treh še neporaženih ekip v Ligi prvakov. Imate še dovolj "dinamita", da bi v Zlatorogu po Kielu padel še en velikan?
Tega zdaj ne morem reči, a verjamem, da bo dvorana polna. In ko je Zlatorog poln, lahko pade marsikatera ekipa. Veszprem se bo moral za zmago zelo potruditi.

V zadnjem času kažete odlično formo, odločilne tekme za napredovanje med najboljših 16 pa boste po premoru zaradi svetovnega prvenstva odigrali februarja. Je to dobro ali slabo?
Glede na trenutno formo to za nas ni dobro, a upam in verjamem, da bomo formo zadržali za najpomembnejši tekmi s Constanto in Sävehofom. Verjamem, da lahko osvojimo to četrto mesto.

Pogodbo s Celjem imate do leta 2015, a glede na vaše predstave bo bržkone mamljive ponudbe iz tujine težko zavrniti. Do kdaj se vidite v Celju in kam vas najbolj vleče?
Glede na to, kakšni časi so, bom verjetno pogodbo oddelal do konca. Iz Celja ne bi odšel v povprečen klub, ampak v vrhunski. Če to ne bo mogoče, bom z veseljem ostal v Celju.