Nikola Špelić je med ključnimi možmi mariborske zasedbe:
Nikola Špelić je med ključnimi možmi mariborske zasedbe: "Z neodločenim izidom na prvi tekmi smo sami sebi dokazali, da se lahko kosamo tudi s tako velikim klubom, kot je Göppingen. Na začetku tekme smo preveč spoštovali tekmece, v nadaljevanju pa se nam je dvignila samozavest in bili do konca enakovredni. Menim, da lahko povratno tekmo začnemo povsem neobremenjeni, saj smo v letošnji sezoni naredili ogromno. Smo mlada ekipa in nikakor se ne bomo predali, prav nasprotno, naredili bomo vse, da se uvrstimo na zaključni turnir v Franciji." Foto: Boštjan Selinšek
Aleksander Špande, Matjaž Mlakar, Miha Zarabec
Mariborčani so zadnja slovenska ekipa v evropskih pokalih. Foto: Boštjan Selinšek

Mariborčani bodo skušali presenetiti favorizirane gostitelje, ki imajo kar desetkrat večji proračun in za katere brani slovenski reprezentančni vratar Primož Prošt, tako da bo šlo na neki način za dvoboj Davida in Goljata. Varovanci Marka Šibile se kljub temu ne predajajo.

Šibila: Ne bomo vrgli puške v koruzo
"Göppingen je na domačem parketu in pred domačim občinstvom velik favorit, a mi nikakor ne bomo vrgli puške v koruzo. Dali bomo vse od sebe in na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Želimo si, da bi nas v Göppingenu spodbujalo čim več naših privržencev, mi pa se jim bomo oddolžili s srčno predstavo na igrišču. To bo povsem drugačna tekma kot v Mariboru, tako eni kot drugi pa lahko iz te prve tekme potegnemo določene sklepe. Upanje vsekakor obstaja in tudi mi imamo svoje načrte, če se nam bodo izšli, pa bomo videli v soboto zvečer," je pred odhodom v Nemčijo dejal mariborski trener Marko Šibila.

Šoštarič si je zvil gleženj
V mariborski zasedbi bo na pomembnem mednarodnem dvoboju verjetno manjkal Mario Šoštarič, ki si je v sredo na obračunu 6. kroga končnice v 1. NLB Leasing ligi proti Celju Pivovarni Laško - tudi ta tekma se je končala z neodločenim izidom - zvil gleženj.

Tekma med Göppingenom in Mariborom Branikom se bo v soboto začela ob 19.30. Pravico na dvoboju bosta delila Moldavca Igor in Aleksej Covalciuc, delegat pa bo Šved Lars Berndtsson.

EVROPSKI POKALI
POKAL EHF (M), četrtfinale

Sobota ob 19.30:
GÖPPINGEN - MARIBOR BRANIK 26:26

Sobota:
RHEIN NECKAR LÖWEN - MAGDEBURG 28:31

Nedelja:
HOLSTEBRO - KOLDING KÖBENHAVN 24:24

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem. Nantes je kot organizator že uvrščen na zaključni turnir.

LIGA PRVAKOV
ČETRTFINALE, povratne tekme


Sobota:
BARCELONA - ATLETICO MADRID 20:25

VESZPREM - KIEL 31:32

Nedelja:
KIELCE - METALURG 27:25

HAMBURG - FLENSBURG 32:26

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem. Zaključni turnir četverice bo v Kölnu 1. in 2. junija.