27-letni Šoštarić igra na položaju desnega krila. Barve Szegeda brani od leta 2016.

Mario Šoštarić (v sredini) se na jugu Madžarske dobro počuti. Foto: EPA
Mario Šoštarić (v sredini) se na jugu Madžarske dobro počuti. Foto: EPA

"Zelo sem vesel, da smo s Pick Szegedom podaljšali sodelovanje, ter da vodstvo kluba in strokovni štab verjameta vame. Osvojili smo že kar nekaj naslovov, vendar se s tem ne želim zadovoljiti. Želim doseči še več. Pričakovanja so realna, saj smo iz leta v leto močnejši in lahko premagamo tudi največje tekmece," je po poročanju spletne strani Rokometne zveze Slovenije (RZS) dejal Šoštarić.

Šoštarić je v tej sezoni s Pick Szegedom v skupini prvega dela Lige prvakov zasedel tretje mesto in se prebil v osmino finala, kjer ga čaka obračun z makedonskim Vardarjem. K devetim zmagam je prispeval 26 golov.

Velenjčan je bil član reprezentance na zadnjem evropskem prvenstvu, na katerem je slovenska izbrana vrsta segla po odličnem četrtem mestu. Do danes je sicer zbral 36 nastopov in zabil 69 golov.

V prihodnji sezoni v Szegedu štirje Slovenci
Pred Šoštarićem sta pogodbo s Szegedom podaljšala že Dean Bombač in Matej Gaber. V novi sezoni pa bo slovensko kolonijo na jugu Madžarske okrepil še Borut Mačkovšek, ki se bo v Szeged preselil iz Veszprema.