Celjani so v letošnjem državnem prvenstvu osvojili drugo mesto in se uvrstili v Ligo prvakov. Foto: Urban Urbanc
Celjani so v letošnjem državnem prvenstvu osvojili drugo mesto in se uvrstili v Ligo prvakov. Foto: Urban Urbanc

Oba sta imela pogodbi še za naslednjo sezono, zdaj pa sta podpisala še za dodatni dve leti, tako da bosta v mestu ob Savinji ostala do konca sezone 2014/15.

Matič: Vrhunec ekipe čez dve leti
"S podaljšanjem pogodbe sem dobil dokaz, da smo na pravi poti. To pomeni, da vodstvo kluba zaupa ekipi in mojemu načinu dela s to ekipo. Začrtali smo program, ki mu bomo sledili in iz leta v leto napredovali. Mislim, da bo naslednja sezona prelomna, saj igramo Ligo prvakov, ob tem pa zahtevno slovensko prvenstvo ter pokal, pričakovanja javnosti pa so v primeru Celja vedno visoka. Mislim, da nas čaka vsaj za 50 odstotkov težje delo kot v tej sezoni. Ne glede na to moramo še naprej stopati korak za korakom ter še naprej graditi ekipo, ki bi svoj vrhunec lahko dosegla nekje v roku dveh let," je povedal Matić.

Marguč zadovoljen s sedanjostjo in z vizijo
Zadovoljen je tudi Marguč: "To je moj klub, tu sem odrastel, tu sem začel igrati rokomet in verjamem v vizijo, ki jo ima klub in verjamem, da lahko dosežemo dobre rezultate v prihodnosti. Ena mojih velikih želja je vrnitev državnega naslova v Celje, morda že naslednjo sezono, če bo to mogoče, ko pa nas čakajo tudi zahtevni nastopi na evropski sceni, kjer prav tako verjamem, da bomo pustili dober vtis. Zelo sem zadovoljen s svojo vlogo v ekipi ter s tem, kako to vlogo klub vidi v prihodnje, zato odločitev o podaljšanju sploh ni bila težka."