Pri rokometaših Celja Pivovarne Laško so z novinarsko konferenco predstavili prenovo svoje podobe ter cilje in moštvo za sezono 2010/11. Foto: www.rk-celje.si/Slavko Kolar
Pri rokometaših Celja Pivovarne Laško so z novinarsko konferenco predstavili prenovo svoje podobe ter cilje in moštvo za sezono 2010/11. Foto: www.rk-celje.si/Slavko Kolar
Uroš Zorman
Kapetanski trak je prevzel Uroš Zorman. Foto: Marko Madžarac

Ti so znova visoki. Jasno, v najuspešnejšem slovenskem rokometnem kolektivu želijo obraniti obe domači lovoriki, v Ligi prvakov pa se uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja, kar bo v skupini z Barcelono in Kielom zelo zahtevana naloga. Za ekipo je prvi del priprav, pred njo pa nastop na treh pripravljalnih turnirjih v Velenju, Strasbourgu in Doboju. Težave s poškodbo ima le Aljoša Rezar.

Klub je doživel prenovo svojega loga in imena, njegov slogan bo: "Klub s ponosom". Moštvo so okrepili španski reprezentant Carlos Prieto, hrvaški reprezentančni vratar Mirko Alilović, vrnil se je Luka Žvižej, pomembni okrepitvi sta tudi Momir Rnič in Nejc Poklar. Iz mladinske so se v člansko vrsto prebili desni zunanji Žiga Mlakar, vratar Urban Lesjak, krožni napadalec Vid Poteko in levi zunanji Borut Mačkovšek.

Kapetan Uroš Zorman je o pripravah v Termah Olimia v Podčetrtku ter novih soigralcih v ekipi povedal: "Veliko lepše bi nam seveda bilo, če bi v Podčetrtek odšli na počitnice. Priprave so vsekakor bile nekaj posebnega, a o podrobnostih ne bi preveč govoril. Mislim, da je vse v najlepšem redu, tako so se med nas vklopili tudi vsi novinci. To v Celju nikdar ni bil problem in sedaj ohranjamo to tradicijo, tako da se lahko vsi počutijo tu kot doma."

Novinci v dresu Celja Pivovarne Laško:
Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)
Mirko Alilovič (Ademar Leon) Carlos Prieto (Rhein Neckar Lowen)
Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško)
Nejc Poklar (Cimos Koper)
Momir Rnič (Gorenje)
Luka Žvižej (Pick Szeged)
Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško)
Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško)

Pivovarje prvo uradno tekmovanje čaka prvi konec tedna v septembru, ko se bodo pomerili na slovenskem superpokalu, prvi krog domačega prvenstva pa se začenja 11. septembra, ko gostujejo pri Trimu Trebnje.