Foto:
Foto:

Gostujoči igralci so s streli od daleč in hitrimi protinapadi uvodne minute dobili 4:7. Igralci v rumenem so na krilih Vida Kavtičnika (skupaj 11 zadetkov) s tremi zaporednimi zadetki izenačili.



Domači trener Ivan Vajdl je ob polčasu v vratih zamenjal nerazpoloženega Dušana Podpečana. Žal pa niti Primož Prošt ni preveč blestel. Slovenski državni podprvaki po vrnitvi iz slačilnic niti v napadu niso več prikazali igre iz sredine prvega polčasa.

Varovancem legendarnega trenerja Vladimirja Maksimova tako v nadaljevanju ni bilo potrebno razsipavati z močjo, saj so zanesljivo prišli do prvega para točk v novi sezoni.

Ivan Vajdl, trener Gorenja: "Gostom moram čestitati za zmago, saj nisem pričakoval, da bodo odigrali tako kakovostno. Naši igralci pa so nekoliko podlegli pritisku prve tekme in napravili preveč tehničnih napak. V napadu smo težko prebijali odlično in visoko obrambo gostov, ki so znali vsako našo napako izkoristiti s protinapadom. Prihodnji teden nas čaka nova težka tekmo z Belorusi, ki bo verjetno za nas že ena od odločilnih."

Vid Kavtičnik, igralec Gorenja: "Občinstvu bi se zahvalil za korektno navijanje, gostom pa čestital za zasluženo zmago. Sami smo morda imeli nekoliko preveč treme pred prvo tekmo v tako močnem tekmovanju, zato smo bili slabši v obrambi in napadu. Vsekakor pa smo se vsi borili do zadnje minute, zato nam nihče ne more ničesar očitati."

Vladimir Maksimov, trener Čehovskih medvedov: "Vsaka prva tekma v sezoni je težka, zato smo si vsi želeli zmage. Mi smo se dobro pripravili na velenjsko ekipo, ki smo jo dobro naštudirali. Gorenje ni slaba ekipa, a je bila tokrat nekoliko manj razpoložena, saj jim je preveč strelov letelo mimo gola. Vsekakor pa tudi povratna tekma ne bo lahka."

GORENJE - ČEHOVSKI MEDVEDI  26:33 (13:16)
                                       
Kavtičnik    11      Jegorov     8 (3)   
Ilič          4      Kovaljev    5       
Zrnič         4 (1)  Rastvorcev  4       
M. Oštir      2      Filipov     3       
Sirk          2      Ivanov      2       
Sovič         2      Jengovatov  2       
J. Dobelšek   1      Jevdokimov  1       
                     Kamanin     1       
                     Šipurin     6       
                     Dibirov     1       
                                       
Sedemmetrovke: 2/2;     3/5            
  Izključitve: 12 min ; 8 min          
RK: Bedekovič 19./Gorenje              

Skupina A:
BARCELONA - VARDAR 31:22
PICK SZEGED - CONSTANTA 27:24

Skupina B:
ZAGREB - ZAPOROŽJE 22:29
MONTPELLIER - CONVERSANO 44:25

Skupina C:
GORENJE - ČEHOVSKI MEDVEDI 26:33
GUDME - BRESCKI 36:17

Skupina D:
CRVENA ZVEZDA - CELJE PL 33:32
WISLA - PORTLAND SAN ANTONIO 19:30

Skupina E:
IZVIDJAĆ - CIUDAD REAL 23:37
WINTERTHUR - KOLDING 28:38

Skupina F:
HARFNARFJORDUR - KIEL 28:35
SÄVEHOF - CRETEIL 27:22

Skupina G:
GRANITAS - FOTEX 26:33
SANDEFJORD - LEMGO 24:27

Skupina H:
TATRAN - FLENSBURG 24:24
BANIK KARVINA - METKOVIĆ 30:25

Poraz Žalčank na Dunaju
Rokometašice Celeie Žalec pa so v prvi tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalk izgubile na Dunaju proti ekipi McDonald'sa Wiener Neustadta s 24:26. Povratna tekma bo naslednjo soboto v Žalcu.