Slovenski rokometaši so bili po zmagi nad Izraelom nasmejani do ušes. Foto: Rokometna zveza Slovenije/Slavko Kolar
Slovenski rokometaši so bili po zmagi nad Izraelom nasmejani do ušes. Foto: Rokometna zveza Slovenije/Slavko Kolar

Dobrih sedem minut pred koncem tekme so zaostajali za dva zadetka (26:28), nato pa v dobrih dveh minutah z delnim izidom 4:0 tekmo obrnili v svojo korist. Najboljši strelec je bil najmlajši član slovenske izbrane vrste Mai Marguč, ki je zadel devetkrat. Nace Zajc je dodal osem golov.

Pred prvo slovensko tekmo sta v dvorani Golovec premierno prvenstvo s 24 reprezentancami, ki bodo do 21. julija odigrale 96 tekem, odprla celjski župan Matija Kovač in predsednik Evropske rokometne zveze Michael Wiederer.

Ob tej kulisi so slovenski mladi rokometni upi tekmo sicer začeli v krču, a se v nadaljevanju razigrali in s silovitim zaključkom prvega polčasa na odmor šli s štirimi zadetki prednosti.

Kljub zaostanku se Izraelci niso vdali. V nadaljevanju so s stalnimi menjavami obramb, razpoloženim vratarjem Talom Peledom (12 obramb) in pogosto z igro brez vratarja držali korak s Slovenci. Ko so dobrih sedem minut pred koncem tekme dosegli svoje najvišje vodstvo (28:26), je gledalcem na tribunah zastal dih.

A zasedba Klemna Luzarja je do konca tekme pokazala pravi značaj, odgovornost pa sta prevzela predvsem Marguč, ki ga je na tribunah spremljal tudi najstarejši brat in članski reprezentant Gašper, ter kapetan Lun Ključanin (štirje zadetki).

V četrtek ob 19. uri bo Slovenija v drugem krogu skupine E igrala proti Italiji.


EP DO 20 LET, skupina E

1. krog:
SLOVENIJA – IZRAEL 33:31 (17:13)
Mai Marguč 9, Zajc 8, Ključanin 4 za Slovenijo.

DANSKA – ITALIJA 38:21 (16:10)


2. krog, četrtek ob 14.00:
IZRAEL – DANSKA

Ob 19.00:
SLOVENIJA – ITALIJA


3. krog, sobota ob 12.00:
ITALIJA – IZRAEL

Ob 19.00:
SLOVENIJA – DANSKA