Z Matjažem Brumnom bo reprezentanca dobila kakovost na desnem krilu. Foto: www.rk-koper.si
Z Matjažem Brumnom bo reprezentanca dobila kakovost na desnem krilu. Foto: www.rk-koper.si

Slovenija se bo med 19. in 21. marcem pomerila z Dansko, Češko in Ukrajino. To bo zadnji test pred odločilnimi junijskimi kvalifikacijskimi tekmami za evropsko prvenstvo prihodnje leto v Avstriji, ko se bodo Slovenci dvakrat udarili z Belorusi, po enkrat pa z Nemčijo in Izraelom.

V reprezentanco se vrača Matjaž Brumen, ki je razrešil nesporazume s selektorjem. Poleg 20 izbrancev se je Požun odločil za 4 rezerve: Sašo Barišiča (Nexe Našice), Davida Koražijo (Veszprem), Roka Praznika (Cimos Koper) in Sebastjana Skubeta (Trimo Trebnje).

Na Požunovem seznamu so naslednji igralci: Aljoša Rezar, Beno Lapajne, Dragan Gajič, Miladin Kozlina, David Špiler (vsi Celje Pivovarna Laško), Jure Dobelšek, Boštjan Kavaš, Matjaž Mlakar (vsi Gorenje), Uroš Zorman, Aleš Pajovič (oba Ciudad Real), Klemen Cehte, David Miklavčič (oba Trimo Trebnje), Vid Kavtičnik (Kiel), Jure Natek (Chambery), Gorazd Škof (Zagreb), Luka Žvižej (Pick Szeged), Nenad Bilbija (Valladolid), Goran Kozomara (Skjern), Matjaž Brumen (Cimos Koper) in Miha Žvižej (Slovan).

A. V.