Foto:
Foto:

Nasprotnice naših v predtekmovalni skupini D v Čakovcu bodo Danska, Madžarska, Nemčija, Slonokoščena obala in Kitajska. V nadaljnje tekmovanje napredujejo tri reprezentance.


se ji ne bi poznala daljša odsotnost z igrišč.

"Matuszewska je v solidni formi. Ne pozna se ji daljša odsotnost z rokometnih parketov. Igra sproščeno in z veliko željo, da pomaga," ocenjuje Bonova.

Slovenke bodo generalko pred svetovnim prvenstvom opravile v petek in soboto v Železnikih in Cerkljah, ko se bodo dvakrat pomerile s Francozinjami. "Pripravljalni ciklus nas lahko navdaja z mešanimi občutki, morda tudi z zaskrbljenostjo, vendar moram poudariti tudi ogromno željo igralk, disciplino in skupen cilj boja za sam vrh, je dejala Bonova.

"Treme ni, komaj čakamo, da se začne. Pripravljene smo odlično, imamo izvstne posameznice in homogeno ekipo. Naši cilji so visoki in v en glas napovedujemo boj za
olimpijska mesta
," je optimistična Natalija Derepasko, ki bo debitirala za Slovenijo na tako velikem tekmovanju.

"Verjamem v punce in moč slovenske ženske reprezentance, tako da naši jasni in glasni cilji ostajajo primerno visoki. Moji tihi želji sta medalji s svetovnega prvenstva v ženskem in evropskega prvenstva v moškem tekmovanju," je dejal predsednik Rokometne zveze Slovenije Zoran Jankovič.

Prvo srečanje bodo Slovenke odigrale v torek ob 19.00 proti Kitajski.