Foto:
Foto:

Na prvi tekmi so evropske prvakinje prikazale bledo igro in izgubile s tremi goli razlike. Po besedah trenerja Tislja je analiza tekme pokazala, da je bil vzrok poraza predvsem slaba igra zunanje linije. Na povratnem srečanju sicer verjame v boljšo igro svoje ekipe in meni, da ga ruski trener Jevgenij Trefilov ne more več taktično presenetiti, čeprav so presenečenja v športu vselej možna.

Domača kapetanka Deja Doler pa pred četrtfinalno tekmo razmišlja: "Rusinje so na prvi tekmi odprle vse karte, mi svojih še nismo razkrile. V vsakem primeru ne smemo ponoviti nekaterih napak s prve tekme, ko smo v napadu igrale po ruskih željah in silile v sredino. Naša igra bo morala biti raznovrstnejša, le tako se lahko nadejamo uvrstitvi v polfinale."

Soigralka Olga Čečkova pa je dodala: "Tako slabe igre v napadu, kot smo jo prikazale v Toljatiju, ne moremo ponoviti. V Rusiji smo imele nekoliko slabši dan, v nedeljo na Kodeljevem ga ne bomo imele."

Na tekmi bosta pravico delila danska sodnika Henrik La Cour Bruun in Jens Carl Nielsen. Tekma se bo pričela v nedeljo ob 18.30. Vstop je prost.