Foto:
Foto:
V izbrani vrsti bo seveda tudi Sergej Rutenka.
Deja Doler.

Prvi trije so se nastopu odpovedali zaradi družinskih obveznosti, Kastelic zaradi klubskih, Pungartnik pa bo verjetno končal reprezentančno kariero, saj ga ne bo niti na januarskem svetovnem prvenstvu v Tuniziji. Za ta korak se je odločil tudi Pajovič, saj bo njegova zaročenka Tina prav v tem času rodila prvega otroka.

Slovenija bo od 16. do 21. novembra v Stockholmu in Jönköpingu igrala v skupini A skupaj s Švedsko, Hrvaško in Dansko. Tekme za končne odločitve bodo v Göteborgu.

SEZNAM REPREZENTANTOV
Vratarji: Beno Lapajne, Dušan Podpečan, Gorazd Škof.

Levi krili: Luka Žvižej, Zoran Jovičič.

Desni krili: Matjaž Brumen, Dragan Gajič.

Krožna napadalca: Tomaž Tomšič, Matjaž Mlakar.

Levi zunanji: Sergej Rutenka, Miladin Kozlina, Ognjen Backovič.

Desna zunanja: Jure Natek, Vid Kavtičnik.

Srednja zunanja: Boštjan Ficko, Uroš Zorman.

SPORED TEKEM
Torek, 16. 11., ob 20.45:
ŠVEDSKA - SLOVENIJA

Sreda, 17. 11., ob 18.30:
SLOVENIJA - DANSKA

Četrtek, 18. 11., ob 18.30:
SLOVENIJA - HRVAŠKA

Ženske začenjajo priprave za EP
V ponedeljek začenjajo priprave za nastop na EP-ju tudi slovenske rokometašice. Zaupanje selektorja Roberta Beguša si bo na dolgih pripravah poskušalo izboriti 20 igralk.

V pripravljalnem obdobju bodo slovenske reprezentantke svojo pripravljenost preizkusile na prijateljskih tekmah z Madžarsko in Avstrijo, ki bodo konec novembra in v začetku decembra.

Po poškodbi bo z ekipo vadila tudi Deja Doler, ki sicer še ni popolnoma okrevala po poškodbi ramena. Selektor Beguš je o tem dejal: "Na Dejo računam, toda končno besedo bo imela Deja sama. Če bo pripravljena 100-odstotno in bodo zdravniki prižgali zeleno luč, potem bo kapetanka Krima zagotovo nastopila."