Bo Agnes Eszter Siti nasitila apetite Krima? Foto: EPA
Bo Agnes Eszter Siti nasitila apetite Krima? Foto: EPA
Anja Frešer
Anja Frešer je v Španiji za Ribarrojo igrala manj kot pol leta. Foto: RTV SLO
Krimovke pred Ligo prvakinj

Krimovke so se z Dankami nazadnje srečale v lanskem polfinalu, ko so v gosteh slavile s kar osmimi zadetki razlike. Danke so se od takrat okrepile, saj so v svoje vrste zvabile odlični zunanji igralki Tanjo Logvin in Ibolyo Mehlmann. "Nič slabše niso krožne napadalke in vratarka, tako da gre za res vrhunske igralke. Toda po drugi strani jih imamo tudi mi in bomo vsekakor igrali na zmago. Komaj že čakamo, da se tekma začne," je nasprotnice predstavil slovenski trener Robert Beguš.

Bo Sitijeva upravičila velike upe?
Igra slovenskih prvakinj naj bi bila hitrejša, za kar naj bi bil zaslužen nakup 29-letne Madžarke Agnes Eszter Siti. "Vesela sem, da se končno začenja. Ekipa je dobra, prav tako tudi samo ozračje v slačilnici. Upamo, da bomo pokazale najboljše, kar znamo. O Aalborgu vem to, da je zelo dobra ekipa z veliko odličnimi posameznicami, ki jih kar dobro poznam, saj sem tri leta igrala na Danskem. Tekma bo težka, ampak vsekakor bo lepo, saj so navijači odlični in vedno pride veliko ljudi na tekme. Zdaj moramo le poskrbeti za dober začetek sezone," razmišlja Sitijeva.

V obrambi naj bi veliko pripomogla povratnica Anja Frešer, ki je potrdila, da v tujini več ne bo igrala. "Potrudila se bom, da bom čim bolje odigrala, vsekakor pa potrebujem še nekaj časa, da se uigram z ekipo. Igra je zdaj hitrejša, okrepitve so dobre, vsekakor pa je dobra odločitev, da sem prišla nazaj na Galjevico. Zaenkrat imamo še nekaj težav v obrambi, ki jih moramo odpraviti, medtem ko napad deluje odlično. Prav obratno kot lani," je razliko opisala Frešerjeva.

Liga prvakinj, 1. krog

Skupina A, sobota ob 14.15:
AALBORG - KRIM MERCATOR
Nedelja ob 16.00:
DINAMO VOLGOGRAD - RIBARROJA

Skupina B:
BUDUĆNOST - GYÖRI
BYASEN TRONDHEIM - LADA TOLJATI

Skupina C:
PODRAVKA - VIBORG
LEIPZIG - LARVIK

Skupina D:
FTC BUDIMPEŠTA - KOMETAL
SLAGELSE - HYPO

C. R.

Krimovke pred Ligo prvakinj