Bo Marta Bon tudi v petek zmagovito dvignila desnico? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Bo Marta Bon tudi v petek zmagovito dvignila desnico? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Krim
Krim ima kljub poškodbi Dragane Cvijić dovolj adutov za zmago nad Budućnostjo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Krimovke imajo po treh krogih tako kot Budućnost 2 točki. Vodita Oltchim in Itxako s po 4. Zmaga je zato za Ljubljančanke, ki so prvo tekmo izgubile z 32:29, nujna: "Zmago pričakujem na podlagi tega, da igramo doma, da smo dobro analizirale tekmeca, da se zavedamo naloge, da smo dobro trenirale že v avgustu, kar se mora zdaj poznati, in zato ker verjamem v igralke, v svoje delo, v dvorano in pomoč navijačev," je optimistična Marta Bon, ki ne bo mogla računati na Dragano Cvijić, nekaj težav pa imajo tudi Marina Vergeljuk, Vesna Puš, Andrea Penezić in Sergeja Stefanišin, a naj bi bile do petka pripravljene.

Bonova verjame v "ugodne odgovore"
"Delamo na tem, da bi bile postopno vedno boljše, da bi na vsaki tekmi pokazale nekaj več. Malo v te priprave posegajo težave s poškodbami, ampak kljub vsemu verjamem, da imamo dovolj dobro ekipo. Zdi se mi, da bo to tudi preizkušnja psihološke pripravljenosti oziroma mentalne trdnosti, glede na to, da je tekma za biti ali ne biti za obe ekipi. Glede tega se bo veliko videlo, dobili bomo veliko odgovorov, verjamem, da bodo ugodni za nas," je še povedala Bonova.

Lekić: Upam, da bomo prenesle pritisk
Prva igralka Krima Andrea Lekić prav tako verjame v ugoden razplet: "Tri tekme so za nami. Te smo dobro analizirale, zdaj pa smo se že osredotočile na Budućnost. Proti Budućnosti je bila na prvi tekmi glavna napaka neagresivna obramba, kar je bilo odločilno proti odličnim strelkam črnogorske ekipe. Zavedamo se, da moramo njej pomagati, moramo igrati dobro obrambo, takšno kot v prvem polčasu na tekmi z Zvezdo v Rusiji. Takrat smo morale zmagati, zdaj pa tudi moramo. Upamo, da bomo prenesle ta pritisk, igrale na visoki ravni in da bomo zmagale."

Na tekmi, ki se bo v petek v Stožicah začela ob 19.30, bo tudi 100 gostujočih navijačev.

LIGA PRVAKINJ, 4. krog

SKUPINA 1
Petek ob 19.30 (prenos na TV SLO 2):
KRIM MERCATOR - BUDUĆNOST

Nedelja ob 18.00:
OLTCHIM - ITXAKO

Lestvica:                            
OLTCHIM 3 2 0 1 +4 4
ITXAKO 3 2 0 1 +2 4
BUDUĆNOST 3 1 0 2 -3 2
KRIM MERCATOR 3 1 0 2 -3 2

SKUPINA 2

Sobota:
DINAMO VOLGOGRAD - LARVIK
Nedelja:
LEIPZIG - GYÖRI
Györi 6, Larvik 4, Dinamo 2, Leipzig 0.