Pred rokometaši Celja je morda ključna tekma letošnje sezone. Foto: Aleš Fevžer
Pred rokometaši Celja je morda ključna tekma letošnje sezone. Foto: Aleš Fevžer
Florijani
Navijači Florijani bodo domačim rokometašem gotovo vlili dodatnih moči. Foto: Aleš Fevžer

V šestih krogih sta obe moštvi zbrali po 4 točke in lovita četrto mesto, ki še vodi v osmino finala. Celjani so po nesrečnem razpletu preteklo soboto v Veszpremu, kjer so zapravili izjemno priložnost, da nenadejano osvojijo zlata vredno točko, v sredo v državnem prvenstvu zlahka opravili s Slovanom, zdaj pa se želijo tradicionalnemu tekmecu oddolžiti za poraz na uvodni tekmi Lige prvakov, ko so v Zagrebu izgubili z 21:24.

Pametna igra, srčnost in maksimalni pristop
"Zagreb je zelo dobro selekcionirana ekipa, ki jo vodita odlična trenerja. V obrambi ogromno pomenijo izkušnje bratov Josipa in Tončija Valčića ter Zlatka Horvata, na vseh igralnih položajih so dobro pokriti z izkušenimi in mladimi igralci. A mi se zanašamo na svojo igro in verjamem, da bomo igrali v polni dvorani. S pametno igro, srčnostjo in maksimalnim pristopom, ki mora preseči naše zmožnosti, lahko osvojimo obe točki," pred sobotno tekmo, ki se bo začela ob 20.30, pravi celjski trener Vladan Matić.

Vid Poteko, eden izmed stebrov slovenskih podprvakov, je pred spektaklom v mestu ob Savinji dejal: "Naša igra mora temeljiti na močni in dobri obrambi ter na hitrih prehodih v napad. Obramba je naša močnejša stran, kjer z borbenostjo opravljamo veliko delo, ob polni dvorani pa nam bo to še lažje. Za mlade igralce je največja nagrada, če igramo pred številnim domačim občinstvom."

Nadaljevanje februarja
Po sobotni tekmi bo nastopil dvomesečni premor zaradi evropskega prvenstva na Danskem in prvega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Katarju leta 2015, februarja pa bodo "pivovarji" igrali še proti Sankt Peterburgu in Rhein-Neckar Löwnu v gosteh ter proti Zaporožju doma.
Liga prvakov, skupina A, sobota ob 20.30:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - CROATIA ZAGREB

Četrtek:

MOTOR ZAPOROŽJE - RHEIN-NECKAR LÖWEN

Sobota:

VESZPREM - ST. PETERBURG
Veszprem 12, Rhein-Neckar 9, Motor 7, Croatia in Celje PL po 4, St. Peterburg 0 točk.