Slavko Ivezič je največje upehe v trenerski karieri dosegel z mladinsko reprezentanco, s katero ima z evropskega prvenstva srebro, s svetovnega pa bron. V sezoni 2001/02 je že vskočil namesto Josipa Šojata. Foto: RTV SLO
Slavko Ivezič je največje upehe v trenerski karieri dosegel z mladinsko reprezentanco, s katero ima z evropskega prvenstva srebro, s svetovnega pa bron. V sezoni 2001/02 je že vskočil namesto Josipa Šojata. Foto: RTV SLO
Tone Turnšek
Turnšek: Z igralci smo imeli sestanek, na katerem smo jim dali jasno vedeti, da je njihova prihodnost v klubu odvisna od izpolnitve ciljev, ki seveda segajo dlje od prvega dela Lige prvakov. Foto: RTV SLO
Kasim Kamenica
Pika na i slabim predstavam Celjanov pod vodstvom Kasima Kamenice je bil sramoten poraz z Valurjem, amaterskim moštvom iz Reykjavika. Foto: Reuters
Ivezič sedel na vročo klop

Ivezič, dozdajšnji športni direktor pivovarjev, bo Celjane vodil do konca sezone. Najpomembnejša tekma ga čaka že v nedeljo, ko morajo slovenski prvaki premagati Veszprem, če še želijo ohraniti upanje na drugi del Lige prvakov.

Seveda je nato v zadnjem krogu treba odščipniti vsaj točko še nemškemu Gummersbachu. Torej, če je bila šok terapija pred ključnima tekmama pravilna odločitev, bo jasno zelo kmalu ... Olajševalna okoliščina je samo to, da bodo pivovarji odločilni tekmi igrali v težko osvojljivi trdnjavi Zlatorog.

Ivezič: Izzivov se ne bojim
"Situacija je težka, a izzivov se kot športnik po duši ne bojim. Zavedam se, da lahko veliko izgubim, toda po drugi strani verjamem v ekipo in v to, da nam bo uspelo. Tudi če nam slučajno ne bo, ne bo konec sveta," je za MMC dejal Ivezič, čigar glavna naloga bo: "Izvleči iz ekipe optimum."

Turnšek: Drugega nam ni preostalo
"Že na tekmah domačega prvenstva nismo zmagovali z neko organizirano igro, ampak z individualno kvaliteto posameznikov. Dejstvo je, da smo v Veszpremu naredili neki rezultat, proti Gummersbachu smo izpustili zmago, medtem ko smo v Reykjaviku doživeli pravo katastrofo. Po vsem tem smo - tudi pod pritiskom medijev in navijačev - bili prisiljeni povleči to potezo, ki običajno prinese neki pozitiven zasuk, seveda pa ni nujno. Za Iveziča smo se odločili, ker je vseskozi z ekipo, poleg tega pa drugih možnosti niti nismo imeli," pa je za MMC odločitev upravnega odbora komentiral predsednik kluba Tone Turnšek, ki je pripravljen tudi na morebiten črn scenarij, to je obstanek v prvem delu: "S pokrovitelji smo se dogovorili, da bomo morali preživeti tudi to in se na drugačen način pripraviti na naslednjo sezono."

Zorko direktor namesto Šušteriča
Upravni odbor je na izredni seji imenoval tudi novega direktorja kluba, Mija Zorka, ki je zamenjal Andreja Šušteriča. Zorko, profesor športne vzgoje na osnovni šoli Ljubečna in nekdanji trener plavalnega kluba Neptun Celje, bo funkcijo eno leto opravljal poskusno, medtem ko Šušterič ostaja član uprave.

Kamenica visel že lani
Kamenica je na vročo klop Celja sedel junija 2006. Stolček se mu je tresel že po lanskem izpadu v osmini finala Lige prvakov, ko je Celje na povratni tekmi proti Flensburgu zapravilo 10 golov naskoka, a so se nato strasti pomirile z osvojitvijo državnega prvenstva in pokala.

Okrepitve pokazale premalo
Pred letošnjo sezono so odhodi Sergeja Harboka, Jureta Natka in Matjaža Brumna pustili veliko vrzel, ki jo okrepitve Mirsad Terzić, Igor Kos, Alem Toskić, Srdjan Trivundža in Vasja Furlan niso ustrezno zapolnile. Svoje so k slabšim predstavam dodale tudi poškodbe, saj Toskić sploh še ni zaigral, medtem ko sta se Trivundža in Furlan nedavno vrnila v moštvo. A ne glede na poškodbe, je jasno, da je kakovost okrepitev močno vprašljiva, zato tudi menjava na klopi ne utegne bistveno spremeniti stanja v moštvu, ki po evropski kroni leta 2004 v Ligi prvakov vsako leto nazaduje. 2005 polfinale, 2006 četrtfinale, lani pa osmina finala. Bo letos vsega konec že po rednem delu?

A. V.

Ivezič sedel na vročo klop