Foto:
Foto:

Prva tekma bo predvidoma 14. februarja v Celju, povratna pa 22. februarja v Nemčiji. Preostali pari so Pick Szeged - Magdeburg, Flensburg - Zagreb in Ciudad Real - Fotex.



V pokalu pokalnih zmagovalcev bodo rokometaši velenjskega Gorenja igrali s portugalskim predstavnikom Sporting Lisbona.

Izjave po žrebu
Trener Celjanov Miro Požun:
"Nemški prvak, zelo kvalitetna ekipa. Dobro jo poznamo, saj je to skoraj celotna nemška reprezentanca. Navidezno igrajo počasen rokomet, a to ni res. Imajo hitre nasprotne napade, odlično obrambo 6-0. Skušali se bomo dobro pripraviti, imamo tudi svoje možnosti. Ne bomo vrgli puške v koruzo."

Športni direktor Slavko Ivezič: "V krogu osmerice lahkih nasprotnikov ni. Lemgo je premagljiv, a čakata nas dve novi težki preizkušnji, ki bosta druga čni kot ta z Ademar Leonom. Mi in Lemgo dajemo največ igralcev v svoje reprezentance in zelo pomembno je, v kakšnem stanju se bodo igralci vrnili z evropskega prvenstva, kajti biti bodo morali v najboljši formi."

Miladin Kozlina: "Potihem sem si želel tega nasprotnika. To je dobra, izkušena ekipa, ki jo je možno premagati."

Edvard Kokšarov: "Nemški rokomet je rokomet posameznikov. Če z obrambo zaustavimu glavne igralce, imamo možnosti."

Fynn Holpert, menedžer Lemga: "Pravzaprav sem zelo zadovoljen. Celje Pivovarna Laško je zelo zanimiva ekipa, saj so bili doslej zmeraj v samem vrhu evropskega rokometa in pred četrtfinalnim srečanjem vsekakor niso brez možnosti. Kljub temu bomo naredili vse, da jim preprečimo nadaljevanje, saj imamo letos izredno dobro ekipo, ki je sposobna priti vse do finala."