Jure Natek je kariero začel na Prulah, nato pa igral še za Slovan, Trimo in Celje Pivovarno Laško. Foto: EPA
Jure Natek je kariero začel na Prulah, nato pa igral še za Slovan, Trimo in Celje Pivovarno Laško. Foto: EPA

"Stvar je bolj ali manj končana. Dogovor je sklenjen, pogodba pa bo kmalu podpisana," je povedal Ostrelič, ki smo ga ujeli na dopustu na Hrvaškem. Za 27-letnim Ljubljančanom ni preveč posrečena sezona pri francoskem podprvaku Chamberyju, ki je za nameček po odhodu enega izmed glavnih pokroviteljev znižal tudi proračun.

Tudi v Velenju finančna slika ni najboljša. Kako so si lahko sploh privoščili Natka? "Zanj nismo plačali nobene odškodnine, saj je prosti igralec. Na splošno so zdaj pogodbe v času recesije precej nižje kot pred tem. Moram reči, da smo se dogovorili izjemno hitro. Denar je bil najmanjši problem. Seveda mu nismo mogli ponuditi toliko, kot je dobil v Chamberyju. Prevladale so njegove igralske ambicije in nastopanje v Ligi prvakov," je še dodal Ostrelič. Desni zunanji igralec bo z Gorenjem podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Slovenski prvaki so se pred novo sezono že okrepili z Rokom Šimičem, Klemnom Cehtetom, Dinom Bajramom, Jakom Ferkuljem in Klemnom Nosetom, arbitražna komisija pa jim je v sporu s Celjem Pivovarno Laško pred nekaj dnevi prisodila tudi Miho Žvižeja.