Zvonimir Serdarušić bo moral plačati tudi 200 evrov kazni. Foto: Tina Uršič
Zvonimir Serdarušić bo moral plačati tudi 200 evrov kazni. Foto: Tina Uršič

"Noka" je bil kaznovan, ker je na tekmi proti Trimu iz Trebnjega v 10. minuti zaradi nestrinjanja s sodniškimi odločitvami stopil na igrišče in glasno protestiral. Po dolgem posvetu sodnikov in delegata je dobil rdeč karton in moral na tribuno.

"RK Celje Pivovarna Laško se z izrečeno kaznijo ne strinja, a se nanjo ne bo pritožil, saj ne pričakuje znižanja, kajti na izrek kazni je očitno vplivalo še več dejavnikov, ki s prekrškom, ki ga je trener Celja storil, nimajo nobene povezave. V tem trenutku ne preostane nič drugega, kot da enomesečno kazen sprejmemo, saj so jo pristojni že v Ormožu, z varnostniki pred garderobo, začeli striktno izvajati. Klub mora in želi svojo energijo usmeriti drugam," so v izjavi za javnost navedli Celjani.

Med drugim so še zapisali: "Mnogi nam v zadnjih dneh namigujejo, da kazen ni le posledica nešportnega ravnanja našega trenerja, temveč da je potrebno pomen višine kazni iskati tudi v preteklih izjavah nekaterih vodilnih pri ZROPS, od katerih, mimogrede, naš klub še vedno ni prejel nobenega, kaj šele javnega opravičila. Če bi sklepali in razmišljali na enak način, kot so vodilni v tej organizaciji izrazili v nekaterih medijih in kot nam namigujejo mnogi, potem bi vzroke lahko iskali tudi v krajevnih in družinskih povezavah omenjenih ljudi in njihovih bližnjih, vendar tega ne želimo in nočemo verjeti."