Foto:
Foto:
Christian Zeitz in Sergej Rutenka
Miro Požun

Celjani so v prvem polčasu zaostajali do 19. minute (9:9), po vodstvu s 13:11 pa nato spet popustili in v slačilnico odšli z dvema zadetkoma zaostanka (15:17).

Z delnim izidom 6:0 so si evropski prvaki ključno prednost priigrali na začetku drugega dela (18:15) in z odlično igro nadaljevali do 50. minute (28:24).

Štiri minute kasneje so jih Nemci zaradi padca zbranosti sicer ujeli, vendar se v končnici pivovarji niso dali.

Junaka zmage, s katero v Celje prihaja 25.000 evrov, sta bila Sergej Rutenka z 10 zadetki in vratar Gregor Lorger z 18 obrambami.

Gregor Lorger, vratar Celja Pivovarne Laško: "Minuli teden sem si ogledal tekmo Kiela, tako da sem se lahko na nemško moštvo dobro pripravil. Resda sem imel odločilne obrambe, vendar to ni pomembno, zmagal je kolektiv."

Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "Pokal smo si zaslužili z veliko srčnostjo, poglavitno pa je bilo, da nismo bili obremenjeni. Ciudad Real je za nas srečno mesto. Letos imamo zelo mlado ekipo, zato je osvojitev superpokala bržkone tudi veliko presenečenje za vso Slovenijo. Čestitam igralcem, ki so na igrišču pustili zadnje atome moči."

Slavko Ivezič, športni direktor Celja Pivovarne Laško: "Vesel sem, da smo v eni sezoni osvojili vse. To je doslej uspelo le redkim ekipam. Naša mlada generacija je pokazala, da je iz pravega testa in da imamo lahko lepe obete tudi za prihodnost."

Noka Serdarušić, trener Kiela: "Zmagalo je srečnejše moštvo. Zaradi naših napak so nam Celjani v drugem delu preveč ušli in dolgo časa smo potrebovali, da smo jih ujeli. Od svojih igralcev sem pričakoval več. Odločila je neizkoriščena priložnost Petterssona oziroma obramba Lorgerja."

Finale:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - KIEL 30:29 (15:17)
Rutenka 10, Kokšarov 6, Kozomara in Zorman po 4, Brumen 3, Natek 2, Mlakar 1; Pettersson 7, Wagner 6, Zeitz 5.

Za 3. mesto:
CIUDAD REAL - VALLADOLID 34:24