Cimos Koper je prejšnji teden s 35:26 premagal St. Peterburg, to soboto pa ga čaka še en obračun z ruskimi podprvaki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Cimos Koper je prejšnji teden s 35:26 premagal St. Peterburg, to soboto pa ga čaka še en obračun z ruskimi podprvaki. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Cimos Koper je prejšnjo sredo dosegel tretjo zmago v elitnem klubskem tekmovanju. Po petih odigranih tekmah v skupini C najbolje kaže Hamburgu, ki ima popoln izkupiček, 10 točk. Metalurg iz Skopja jih je zbral sedem, Cimos šest, Wisla štiri, Sankt Peterburg tri, Constanta pa je še brez točke. V osmino finala se uvrstijo štiri najboljše ekipe iz skupine.

Izbranci stratega Fredija Radojkoviča so v generalki premagali mariborski Branik (29:31), v soboto pa se bodo morali bolj potruditi za uspeh, čeprav Rusi na prvi tekmi niso bili enakovredni.

"Zmaga bi nam pomenila veliko, z njo bi si praktično že zagotovili napredovanje v nadaljnje tekmovanje, kar je bil tudi naš primaren cilj," je povedal Radojkovič in dodal: "Rusi bodo vsekakor poskušali presenetiti in v Kopru popraviti vtis s prve tekme. Sankt Peterburg ima še vedno možnosti za napredovanje, a mi igramo doma in naš cilj sta dve točki."

V ekipo Cimosa se vračata krilni igralec Jure Dobelšek in vratar Gorazd Škof, med poškodovanimi je zgolj krožni napadalec Matjaž Mlakar.

Na evropskem prizorišču se bosta predstavila tudi Gorenje in Branik. Velenjska zasedba bo v prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF v soboto na domačem igrišču gostila Valladolid, trenutno četrtouvrščeno ekipo v močnem španskem prvenstvu, kjer so pred njim le Barcelona, Atletico Madrid in Reale Ademar Leon. Mariborska zasedba bo v tretjem krogu pokala challenge v nedeljo na domačem igrišču gostila srbski Radnički iz Kragujevca, Celje Pivovarna Laško pa bo obe tekmi tretjega kroga pokala pokalnih zmagovalcev z estonsko Kehro igral konec prihodnjega tedna v Zlatorogu.

6. krog, skupina C, sobota ob 17.00 (TV SLO 2):
CIMOS KOPER - ST. PETERSBURG

CONSTANTA - METALURG
20:19 (9:12)

Nedelja:
HAMBURG - WISLA PLOCK

Hamburg 10, Metalurg 7, Cimos Koper 6, Wisla Plock 4, St. Petersburg 3, Constanta 2 točki.