Ruskim rokometašicam se ni pretirano poznala niti odsotnost najboljše krožne napadalke in članice Krima Ljudmile Bodnjeve, ki je poškodovana. Foto: EPA
Ruskim rokometašicam se ni pretirano poznala niti odsotnost najboljše krožne napadalke in članice Krima Ljudmile Bodnjeve, ki je poškodovana. Foto: EPA
Katja Nyberg
Sicer sijajna zunanja igralka Katja Nyberg v finalu proti Rusinjam ni potrdila svojega razkošnega talenta. Foto: EPA

Rusinje so bile najboljše tudi v letih 2001 (Italija) in 2005 pred svojimi navijači. V Parizu so varovanke Jevgenija Trefilova vajeti igre v svoje roke vzele v drugem delu prvega polčasa in na odmor odšle s prednostjo štirih golov (16:12). Norvežanke so bile tudi v nadaljevanju v podrejenem položaju, kljub mizerni predstavi Katje Nyberg (1) pa so se v 47. minuti po delnem nizu 3:0 približale na 20:21. Rusinje so ekspresno odgovorile in povedle s 26:22.

Najboljša strelka Grit Jurack
Kljub slabi predstavi v finalu je Nybergova postala MVP prvenstva, najboljša strelka: Grit Jurack. Skupno je zabila 85 golov.

Idealna sedmerka prvenstva je ...
Poleg nemške reprezentantke idealno sedmerko prvenstva sestavljajo Valerie Nicolas (Francija), Polina Vjahireva (Poljska), Jana Uskova (Rusija), Gro Hammerseng (Norveška), Anita Görbicz (Madžarska) in Ionela Stanca-Galca (Romunija).

Bron so po težki borbi in podaljšku proti Romuniji osvojile Nemke (36:35).

Finale:
RUSIJA - Norveška
29:24 (16:12)
Karejeva in Polenova po 6, Postnova 4; Hammerseng 5.

Za 3. mesto:
NEMČIJA - Romunija - po podaljšku
36:35 (11:18, 32:32)

Ž. K.