Matevž Skok zatrjuje, da Velenjčanom pred srečanjem z Veszpremom ne manjka motiva. Foto: MMC RTV SLO
Matevž Skok zatrjuje, da Velenjčanom pred srečanjem z Veszpremom ne manjka motiva. Foto: MMC RTV SLO

Tekmo proti vodilni ekipi skupine B bodo slovenski prvaki vzeli kot pripravo na obračun v Rdeči dvorani proti francoskemu Chamberyju. V Gorenju si pred težkim gostovanjem ob Blatnem jezeru ne delajo utvar, saj se zavedajo moči nasprotnika. Prvi dvoboj so v Velenju z 28:27 dobili Madžari.

Veszpremu so lahko kos
"Kot pravi športniki vedno upamo in igramo na zmago. Po drugi strani se zavedamo, da nas v soboto čaka izjemno zahteven tekmec. Imamo dva dni časa, vključno s potjo, da se pripravimo na evropskega rokometnega velikana, ki ga dobro poznamo. Na prvi tekmi smo videli, da se lahko z njimi enakovredno kosamo. V Veszprem se bomo odpravili povsem sproščeni, a brez bele zastave," je pred odhodom povedal trener Branko Tamše, pod čigar vodstvom Gorenje še ne pozna poraza.

"Motiva nam ne manjka, saj vemo, da je Veszprem odlično moštvo najvišjega kakovostnega razreda z vrhunskimi posamezniki. Tekmo lahko začnemo brez strahu, že na prvem medsebojenem dvoboju smo se lahko prepričali, da se lahko z njimi enakovredno kosamo. Na tej tekmi enostavno nimamo kaj izgubiti," je dodal vratar Matevž Skok.

Skupina B, sobota 17.15:
VESZPREM - GORENJE
BOSNA - KIELCE
Nedelja:
CHAMBERY - RHEIN-NECKAR L.

Veszprem 14, Rhein-Neckar po 12, Kielce
9, Gorenje in Chambery po 5, Bosna 3.