Za pokal zmagovalcev Lige prvakov sta bila najbolj zaslužna trener Miro Požun in Sergej Rutenka. Foto: EPA
Za pokal zmagovalcev Lige prvakov sta bila najbolj zaslužna trener Miro Požun in Sergej Rutenka. Foto: EPA
Zvesti Florjani
Ob visokem jubileju je pričakovati, da bo dvorana Zlatorog napolnjena do vrha. Foto: RTV SLO
Celjani pred velikim praznikom

Po tekmi 1/8-finala Pokala Slovenije z Rudarjem bo slavnostna skupščina najuspešnejšega slovenskega kluba. V četrtek bo na sporedu revijalna tekma legend med Mladimi in Starimi, za katere bodo nastopile vse zvezde preteklosti in sedanjosti. Za posladek navijače konec tedna čaka spektakel, na katerem bodo ob CPL-u nastopili še Kiel, Magdeburg in Hamburg.

Celjani so leta 2004 postali evropski klubski prvak, ob tem pa bili še 14-krat slovenski prvaki in 12-kratni zmagovalci Pokala Slovenije. Jure Koren, Vlado Bojovič, Roman Pungartnik, Tomaž Tomšič, Uroš Šerbec, Renato Vugrinec, Dejan Perić, Edvard Kokšarov, Sergej Rutenka so najbolj legendarne osebnosti celjskega rokometnega kluba ob praznovanju spoštljivega jubileja, najglobje trenerske sledi pa so zapustili "oče celjskega rokometa" Tone Goršič, Slavko Ivezič in Miro Požun.

Manjkala bosta le Pungi in Harbok
Udeležbo na Paradi zvezd so že potrdili Dejan Perić, Uroš Šerbec, Tomaž Tomšič, Rolando Pušnik, Boštjan Strašek, Luka Žvižej, Dragan Škrbić, Alvaro Načinović in številni drugi. Mlade bosta vodila Josip Šojat in Zdravko Zovko, starejše pa Miro Požun in Sead Hasanefendić.

EHF Pokal zmagovalcev 2007, Celje:

Sobota ob 17.00 (prenos na TVS 2):
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MAGDEBURG

Ob 19.00:
KIEL - HAMBURG SV

ZA 3. MESTO, nedelja ob 13.30

FINALE, nedelja ob 15.30 (TVS 2)

T. G.

Celjani pred velikim praznikom