Petar Metličić se je reprezentančno že upokojil. Foto: EPA
Petar Metličić se je reprezentančno že upokojil. Foto: EPA

33-letnik je zadnjih osem sezon igral v Španiji, med letoma 2002 in 2005 je nosil dres Ademarja, zadnjih pet pa je bil nepogrešljiv člen Ciudad Reala, s katerim je trikrat osvojil Ligo prvakov.

Metličić: "Uresničiti zastavljene cilje"
"Tu bom igral z izjemnimi soigralci ter trenerjem, ki me ceni in od mene pričakuje veliko. Zame je to velik motiv in projekt, ki je tukaj zastavljen, je izziv za vsakega športnika. Verjamem, da bomo tvorili izjemno ekipo in da bomo uresničili zastavljene cilje," je povedal desni zunanji rokometaš.

Pungartnik: "Izjemen par na desnem zunanjem"
Direktor Roman Pungartnik ni skrival zadovoljstva: "V zadnjih dneh se je veliko pojavljalo, da je Petar že naš igralec, a potrebnih je bilo še kar nekaj dogovorov. Veseli, smo da je sedaj to končano in da prihaja k nam. Z njim bo naša ekipa dobila še na večji širini, z Renatom pa bosta tvorila izjemen tandem na desnem zunanjem, veliko pa se bodo lahko naučili tudi mladi. Mislim, da imamo sedaj zelo dobro ekipo, ki lahko na igrišču stori marsikaj, a potrebno se bo boriti in vedno dati svoj maksimum. Prepričan sem, da bomo na koncu sezone lahko upravičeno dejali, da smo klub s ponosom."

Metličić je že deseti novinec v celjskem dresu pred začetkom nove sezone.

Novinci v dresu Celja Pivovarne Laško:
- Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško)
- Mirko Alilovič (Ademar Leon)
- Carlos Prieto (Rhein Neckar Lowen)
- Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško)
- Nejc Poklar (Cimos Koper)
- Momir Rnič (Gorenje)
- Luka Žvižej (Pick Szeged)
- Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško)
- Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško)