Sebastian Skube je za reprezentanco debitiral z 20 leti. Letos je v Ligi prvakov dosegel 42 golov. Foto: Reuters
Sebastian Skube je za reprezentanco debitiral z 20 leti. Letos je v Ligi prvakov dosegel 42 golov. Foto: Reuters

Po madžarskem reprezentantu Mateju Lekaiju je 25-letni srednji zunanji igralec druga okrepitev Celjanov, ki so si v soboto zagotovili igranje v Ligi prvakov. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se je Skube kljub mamljivim ponudbam iz tujine (najbolj naj bi se zanj zanimal Montpellier), na koncu odločil za celjsko vizijo.

"Zelo vesel sem, da prihajam v Celje. Gre za klub z izjemno tradicijo, rezultati in ugledom v Evropi. Celje ima tudi sijajno vizijo za prihodnost in vesel sem, da me klub vidi v njej in da bom lahko del tega. Na vseh frontah se bomo borili za najvišja mesta, tako da športnega motiva in borbe ne bo manjkalo," je povedal Skube, ki ima 57 nastopov za slovensko reprezentanco.

Trener Vladan Matić je poln hvala na račun nove okrepitve: "Z Lekaijem in zdaj Skubetom smo se zelo okrepili na poziciji srednjega zunanjega igralca. Sebastiana spremljam že dolgo, ko je bil še mlajši, in že takoj na prvi pogled mi je bila njegova igra všeč. Je izjemno hiter, zelo močan v preigravanju, z odličnim pregledom nad igro. Gre za vsestranskega igralca, ki ga lahko uporabimo na vsaj dveh pozicijah, torej srednjega in levega zunanjega. Še posebej mi je všeč, da ima kljub mladosti izkušnje, da povleče voz, da umiri igro, naredi prekršek, da poda na krilo, preigra ena na ena, torej da naredi za nasprotnika kakšno nepričakovano potezo. To je točno tip igralca, ki smo ga to sezono pogrešali in smo imeli kar veliko težav v igri ena na ena."