Foto:
Foto:
Deja Doler meni, da bo izkušenost Krimovk največji adut v Toljattiju.

"V Toljattiju nastaja nova vrhunska evropska ekipa, ki je v tem trenutku glede na starost njihovih igralk tudi najbolj perspektivna. To je praktična ruska reprezentanca," o nasprotnicah meni trener Ljubljančank Tone Tiselj. Strateg Krimovk zaradi poškodbe ne bo mogel računati na Rugile Kliukaite. Kljub temu ostaja optimist: "Verjamem, da bomo v dveh tekmah boljši."

"Trdo smo delali, se pripravljali po ustaljenem ritmu, v zadnjem tednu pa treniramo po posebnem režimu, saj bo tekma ob 14.00 po našem času, tako da imamo dnevno samo en trening v času tekme. Zavedamo se, da v Ligi prvakinj ni slabih ekip. Vse, ki so ostale, so zelo kakovostne, vse imajo realne možnosti, da pridejo do konca. Zavedamo se svojih kvalitet, ekipa pa je tudi že pokazala, da lahko premaga vsakega nasprotnika in verjamem, da se lahko kosamo tudi z rusko ekipo," je optimističen Tiselj.

Z njim se strinja tudi kapetanka Deja Doler: "Lahko rečem, da smo moštvo Lade dobro preučili in smo se na njih temeljito pripravili. Dejstvo je, da je to izredno kakovostna ekipa, ki jo sestavlja večina ruskih reprezentantk. Kakšne rezultate pa dosega ruska vrsta pod vodstvom trenerja naših nasprotnic, vsi dobro vemo. So vsega spoštovanja vredne, toda bojimo se jih ne, kajti moram poudariti, da je to še vedno mlada in neizkušena ekipa v primerjavi z nami in mislim, da so tu naše določene prednosti. Vsekakor pa bosta obe tekmi zelo težki in je vseeno, kje se igra prva tekma, saj ob tako izenačenih ekipah ta faktor ne pomeni nič."