Rokometni klub iz Velenja se je do sezone 1990/91 imenoval RK Šoštanj, nato pa se je preimenoval v ŠRK (Šaleški rokometni klub) Velenje, saj je večina igralcev prihajala iz tega mesta, poleg tega pa so tekme igrali v Rdeči dvorani. Trener Ivica Obrvan (na fotografiji) je na klop sedel julija 2007. Foto: www.rk-gorenje.com
Rokometni klub iz Velenja se je do sezone 1990/91 imenoval RK Šoštanj, nato pa se je preimenoval v ŠRK (Šaleški rokometni klub) Velenje, saj je večina igralcev prihajala iz tega mesta, poleg tega pa so tekme igrali v Rdeči dvorani. Trener Ivica Obrvan (na fotografiji) je na klop sedel julija 2007. Foto: www.rk-gorenje.com
Gorenje Velenje
Velenjčani so bili dolga leta v senci Celjanov. Je letos napočil čas, da od njih prevzamejo šampionsko žezlo? Foto: www.rk-gorenje.com
Ivan Čupić
Ivan Čupić - prvo ime ekipe iz Rdeče dvorane. Foto: www.rk-gorenje.com
Najvestnejši navijači Velenjčanov - Šaleški graščaki. Foto: www.rk-gorenje.com

Ostrelič je tako 'prikrito' razkril, da v boju za naslov pričakuje le Cimos in Gorenje, kluba, ki najžlahtnejše lovorike še nimata (po 16 krogih si delita vrh lestvice), ne pa tudi Celjanov. Slednji s tekmo več zaostajajo 4 točke. Velenjčani se zavedajo, da je letos priložnost ob 'načetih' pivovarjih izjemna, zato bodo naredili vse, da se ob 50. obletnici kluba rokometna krona iz Savinjske preseli v Šaleško dolino.

Največji uspehi:

- Štirje naslovi republiškega prvaka (1973, 1981, 1985, 1989)

- Štiri 2. mesta v samostojni Sloveniji (1994, 1996, 2004, 2005)

- Zmagovalci Pokala Slovenije (2003)

- Osmina finala Lige prvakov (2006)

- Polfinale Pokala EHF (1994/95) in Pokala PPZ (2004)

S Čupićem na čelu poseči po najviših zvezdah
V homogenem moštvu Ivice Obrvana izstopa najboljše desno krilo svetovnega prvenstva na Hrvaškem Ivan Čupić, ki navdušuje s hitrostjo in izjemno učinkovitostjo. "V Velenju sem zelo zadovoljen. Klub mi je stal ob strani ob težki poškodbi, soigralci in navijači so me odlično sprejeli. Vsem se želim oddolžiti z dobrimi igrami in moja prva misel je klub. Jaz sem profesionalec, živim od svojih iger in vsako tekmo bom pustil srce na igrišču. Z Gorenjem želim osvojiti vse, kar se le da," je po vrnitvi iz 'domačega' svetovnega prvenstva, kjer se je moral zadovoljiti 'le' s srebrom, dejal Čupić.

Ponudbe za Čupića zaenkrat le v medijih
22-letni rokometaš iz Metkovića je pred letošnjo sezono z 'osami' sklenil triletno pogodbo. Bržkone se bo ob koncu sezone preselil drugam, saj ob sijajnih predstavah 'snubcev' ne bo manjkalo, česar se v klubu dobro zavedajo. "Čupić ima sicer še dveletno pogodbo, a močno dvomim, da ga bomo zadržali. Trenutno sicer zanj še nismo prejeli konkretnih ponudb, razen tistih, ki smo jih prebrali v medijih," je za MMC povedal Ostrelič.

Varčevali že septembra
Seveda niti Velenjčani niso imuni na gospodarsko krizo, pri čemer so se na nek način izkazali za vizionarje, saj so že lanskega septembra uvedli določene varčevalne ukrepe na vseh področjih. Predviden proračun za letošnjo sezono je sicer 2 milijona evrov. Glede na težke razmere bo tudi v prihodnji sezoni klub razpolagal med 1,5 in 2 milijonoma evrov. Pri financah je z enim očesom vedno potrebno gledati tudi (domačo) konkurenco. "Vselej je cilj Gorenja biti med prvimi 4 klubi v Sloveniji. Če bodo, denimo, v Celju sestavili ekipo za milijon evrov, potem bomo podobno vsoto trošili tudi mi," je pojasnil Ostrelič.

Železo v ognju na treh frontah
Rumeno-črni so v letošnji sezoni v igri še za tri lovorike. Poleg državnega prvenstva še v Pokalu Slovenije, kjer so se uvrstili na zaključni turnir četverice, in v Pokalu Evropske rokometne zveze (EHF), kjer se bodo v osmini finala pomerili z madžarskim Debrecenom.

Aleš Vozel