Velenjska Rdeča dvorana bo 25. ali 26. aprila zagotovo razprodana. Foto: www.rk-gorenje.com
Velenjska Rdeča dvorana bo 25. ali 26. aprila zagotovo razprodana. Foto: www.rk-gorenje.com
Ivan Čupić
Ivan Čupić je ohranil sijajno strelsko formo s svetovnega prvenstva in je prvo 'želo' os iz Velenja. Foto: MMC RTV SLO
St. Gallen tekmec po meri Gorenja

Pred odhodom na Dunaj so si vodilni v klubu zaželeli obračun ravno s švicarskim klubom. V drugem polfinalnem obračunu tega tekmovanja se bosta pomerila favorizirana nemški Gummersbach in španski Aragon iz Zaragoze.

Ogorčen boj tudi na domači fronti
"Ose" iz Velenja so edini preostali slovenski klub v evropskih tekmovanjih, poleg enkratne priložnosti za viden dosežek na evropski sceni, se Gorenje ogorčeno bori za prvi naslov slovenskega prvaka, kjer po 21. krogih s 35 točkami deli prvo mesto s koprskim Cimosom.

V tretje gre rado
Velenjska zasedba se je doslej trikrat uvrstila v polfinale enega od evropskih pokalov. Prvič v sezoni 1994/95, ko jo je v polfinalu pokala EHF izločila ruski Poljot iz Čeljabinska, drugič pa v sezoni 2003/04, ko je v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev morala priznati premoč španskemu Valladolidu.

"Naklonjen žreb, zdaj pa po informacije"
"Žreb nam je bil tokrat zelo naklonjen. Polfinalna obračuna z nemškim ali španskim predstavnikom bi bila za nas zagotovo veliko zahtevnejša, kar pa ne pomeni, da je švicarska ekipa slaba. Upam, da nas tekme v državnem prvenstvu in na zaključnem pokalnem turnirju v Kopru ne bodo preveč utrudile ali povzročile kakšno nenadejano poškodbo, v vsakem primeru pa bomo imeli dovolj časa, da zberemo čim več informacij o St. Gallnu in se nanj temeljito pripravimo," je razplet dunajskega žreba komentiral prvi strokovni mož velenjske zasedbe Ivica Obrvan, ki zaradi kazni svojih varovancev v domačem prvenstvu ne more več voditi s klopi.

POKAL EVROPSKE ROKOMETNE ZVEZE (M)

Polfinale:
GORENJE VELENJE - ST. GALLEN

GUMMERSBACH - ARAGON ZARAGOZA

Prva tekma bo v Sloveniji (25. ali 26. aprila), povratna pa v Švici (2. ali 3. maja).

LIGA PRVAKOV (M), polfinale:
HSV HAMBURG - CIUDAD REAL

KIEL - RHEIN-NECKAR

Polfinalni tekmi bosta med 22. in 26. aprilom ter med 29. aprilom in 3. majem, finalna obračuna pa bosta na sporedu 23. ali 24. ter 30. ali 31. maja.

POKAL POKALNIH ZMAGOVALCEV (M), polfinale:
KADETTEN SCHAFFHAUSEN - NORDHORN

AMICITIA ZÜRICH - PEVAFERSA VALLADOLID

Prve polfinalne tekme bodo 25. in 26. aprila, povratne pa 2. ali 3. maja.

T. G.

St. Gallen tekmec po meri Gorenja