Zanimanje za tekmo je veliko in Celjani si obetajo glasno podporo s triubun Zlatoroga. Foto: www.alesfevzer.com
Zanimanje za tekmo je veliko in Celjani si obetajo glasno podporo s triubun Zlatoroga. Foto: www.alesfevzer.com
Nikola Karabatić, Mikel Hansen, Nemanja Zelenović
Zvezdnika Mikkel Hansen in Nikola Karabatić v obrambni akciji. Foto: EPA
Noka Serdarušić je sedel že na celjski klopi, vodil pa je tudi slovensko reprezentanco. Foto: Sandi Fišer

"Prepričan sem, da z borbenostjo ne bo problemov, to lahko vsakemu gledalcu obljubimo. S tem je odprta tudi možnost, da naredimo nekaj več, kot nam je uspevalo do zdaj. Verjamem, da nam bo poln Zlatorog dal še dodatno energijo in da bomo proti Parizu zastopali klubske barve na način, kot je edino sprejemljivo za Celje. Po zadnjih predstavah Pariza lahko vidimo, da se dviguje v svoji igri iz tekme v tekmo, iz dneva v dan, kar je ob vseh posameznikih normalno. Kamor koli se obrneš v njihovi ekipi, naletiš na zvezdnike, ki imajo vsi izjemne individualne kvalitete. Krasi jih zelo dobra obramba in hiter prehod v napad. Mi vemo, kaj moramo popraviti v primerjavi s tekmo v Nemčiji. Izkoristiti je treba čiste priložnosti in ne streljati iz neizdelanih akcij. V Flensburgu smo to počeli in zato visoko izgubili, enako pa se nam lahko zgodi s Parižani, zato bodo to poglavitne naloge," je pred dvobojem, ki bo v nedeljo ob 17.00, dejal Branko Tamše.

Celjski trener se še naprej sooča s težavami s poškodbami: "Žal se nam stanje nič kaj ne izboljšuje, prej obratno. Miha Zarabec je odsoten že dalj časa, težave ima Luka Žvižej, ki je izpustil včerajšnjo tekmo, zbolel je Ivan Gajić, bojim pa se, da se ne bi enko zgodilo še komu, glede na to, da sta pred Ivanom že zbolela Grega Potočnik ter naša fizioterapevtka in da gre očitno za virozo. Vse skupaj se vleče že od samega začetka in gotovo se bo počasi oziroma enkrat tudi obrnilo v bolj pozitivno smer glede poškodb in bolezni. To nam onemogoča normalen trening in uigranost, ob tem, da igramo proti ekipam, ki - vsaj te zadnje štiri (Flensburg, Pariz in nato še Kiel in Veszprem) - lahko vse upajo na naslov evropskega prvaka. Lani smo morali preliti veliko znoja in krvi, da smo si priborili to elitno Ligo prvakov in zavedamo se, proti komu igramo. Sam nimam iluzij glede razporeditve moči, vseeno pa si želim, da bi se lahko kazali v naši najboljši izvedbi. Zato predvsem ne smemo veliko razmišljati o nasprotnikih, zvezdnikih, temveč predvsem o svoji igri."

Letos prišel še Nikola Karabatić
S prihodom bogatih katarskih vlagateljev se je tudi pariški rokometni klub močno okrepil. Prišli so številni zvezdniki, kot so Danec Mikkel Hansen, Hrvat Igor Vori, Francozi Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Luc Abalo, Samuel Honrubia in Xavier Barachet, najudarnejšo in najdražjo potezo pa naredil pred začetkom te sezone, ko so v svoje vrste zvabili najboljšega rokometaša na svetu Nikolo Karabatića in njegovega brata Luko ter Danca Henrika Mollgaarda. Moštvo vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance in trener Celja Zvonimir Serdarušić, njegov pomočnik pa je nekdanji švedski zvezdnik in zdajšnji selektor Staffan Olsson.

Med najbolj zaposlenimi na nedeljski tekmi bo Blaž Blagotinšek, celjskega krožnega napadalca čaka boj z vrhunskimi in telesno izjemno močnimi silaki. "Pred nami je izjemno težka tekma. Na nasprotni strani igrišča bomo imeli same vrhunske zvezdnike, ki so zelo dobri v vseh smereh rokometne igre. Na tej tekmi bomo vsi igralci dali vse od sebe in skušali uprizoriti prvovrstno presenečenje, a bodimo realni, Francozi so favoriti v tem dvoboju," je dejal Blagotinšek.

5. krog, skupina A, nedelja ob 17.00:
CELJE PL - PSG

FLENSBURG - BEŠIKTAŠ 33:25 (16:14)

VESZPREM - KIEL sobota

ZAGREB - WISLA PLOCK sobota

Lestvica: Veszprem 7, Kiel, PSG in Flensburg 6, Zagreb 4, Wisla 3, Celje 2, Bešiktaš 0.