Kasim Kamenica se tako kot pred svetovnim prvenstvom ukvarja s kadrovskimi težavami. Foto: EPA
Kasim Kamenica se tako kot pred svetovnim prvenstvom ukvarja s kadrovskimi težavami. Foto: EPA
Robert Beguš
Robert Beguš je popolnoma pomladil reprezentanco. Foto: RTV SLO

Močno pomlajena ženska reprezentanca bo prvo tekmo z Avstrijo igrala že v nedeljo v Tržiču, povratno pa 8. 6. na Dunaju. Moška vrsta se bo pomerila z Makedonijo. Prva tekma bo v 9. 6. v Mariboru, druga pa 16. 6. v Skopju.

Odpovedale še Frešerjeva, Odrova in Stefanišinova
Dekleta nimajo praktično nobenih možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo. V želji po pomlajevanju reprezentance se je selektor Robert Beguš že pred časom odpovedal uslugam Natalije Derepasko, Silvane Ilič, Mojce Derčar, Ane Mihaele Ciore, Katje Kurent-Tatarovac in Tanje Dajčman, tik pred začetkom priprav pa so nastop odpovedale še Sergeja Stefanišin, Anja Frešer in Tatjana Oder.

Brez Pajoviča in Vugrinca, kaj pa Rutenka?
Selektorju Kasimu Kamenici sta sodelovanje za bližnji tekmi dokončno odpovedala Renato Vugrinec in Aleš Pajovič, nekaj malih možnosti pa je glede nastopa Sergeja Rutenke, čeprav se je beloruski ostrostrelec s slovenskim potnim listom že odločil, da bo v prihodnosti igral za Španijo. Kljub oslabljeni ekipi je Kamenica prepričan, da ima dovolj kakovosten kader za napredovanje.

Makedonci s selektorjem Vujovičem optimisti
"Makedonski rokomet dobro poznam, prav tako selektorja Veselina Vujoviča. Makedonci so pred bližnjima tekmama zelo dobro razpoloženi, svoj optimizem pa gradijo na naših kadrovskih težav in dejstvu, da bo povratna tekma v Skopju. Tudi naša tekmica ima kadrovske težave, najbolj pa je zaskrbljena zaradi Kira Lazarova in Radoslava Stojanovika, ki sta poškodovana," pravi Kamenica.

Na seznamu Kamenice so naslednji igralci - vratarji: Gorazd Škof, Dušan Podpečan in Blaž Vončina; levi krili: Zoran Jovičič in Luka Žvižej; desna krila: Matjaž Brumen, Vid Kavtičnik in Dragan Gajič; krožni igralci: Zoran Lubej, Matjaž Mlakar in Luka Ščurek; zunanji igralci: Miladin Kozlina, Rok Praznik, David Špiler, Uroš Zorman, Rok Ivančič, Jure Natek in Boštjan Kavaš.