Foto:
Foto:

Velenjčani so že v peti minuti ostali brez Vida Kavtičnika (poškodba kolena in verjetno konec sezone), v 28. pa še brez kapetana Sebastjana Soviča (prst). Po izenačenem prvem delu so na začetku drugega polčasa gostje ušli na 14:18. Domači so se do konca še nekajkrat približali na dva gola zaostanka, za kaj več pa so imeli preveč smole, saj je v 49. minuti igrišče moral zapustiti še Branko Bedekovič, ki je bil s petimi zadetki najboljši strelec pri Gorenju. Kubanec Julio Fis jih je dosegel kar deset.

"Ne vem, kaj naj rečem. Igrali smo slabo. Resda smo kmalu ostali brez Kavtičnika, toda za poraz niso krive samo poškodbe. Nimamo namreč dovolj dolge klopi, da bi lahko celo tekmo odigrali v istem ritmu. Vsekakor smo sposobni več in igrati bolje, kot smo to storili danes. Pač pride slab dan. Treba pa je priznati, da smo izpadli proti odličnemu nasprotniku. Zato Valladolidu čestitam in mu želim veliko sreče v finalu," je po tekmi povedal Sovič.

Trener Ivan Vajdl je dodal: "Danes je šlo vse narobe. V preveliki želji po uspehu smo storili preveč napak. Upam, da se nam bo kmalu vrnila priložnost, da bi zaigrali na tako velikih tekmah. Za takrat pa upam, da bomo imeli tudi več športne sreče."

Na prvi tekmi je bilo 34:32 za Špance.

Finale bo špansko, saj je Portland San Antonio v drugi tekmi drugega polfinala premagal nemški Tusem Essen z 38:32. Na prvem so bili s 27:25 boljši Nemci.