Foto:
Foto:
Renato Vugrinec je k zmagi Celjanom prispeval 8 zadetkov.

Celjani so v peklenskem vzdušju, ki ga je pripravilo 5000 domačih navijačev, izvrstno začeli tekmo in ob izvrstni obrambi 5-1 na čelu z vratarjem Peričem v 13. minuti povedli z 10:5. Do polčasa se Špancem ni uspelo približati na manj kot 2 zadetka. Že v prvem polčasu je Celjanom uspelo izvesti kar osem protinapadov.

Celjani gospodarji na parketu
Tudi v drugem delu so Celjani imeli niti igre v svojih rokah in kar trikrat so vodili za pet zadetkov. Zadnje vodstvo s petimi zadetki je bilo v 55. minuti, ko je bil izid 34:29.

Španci, ki letos še niso izgubili na domačem parketu, so se približali v končnici. Zaradi nepotrebne živčnosti sta si v zadnjih petih minutah Kokšarev in Vugrinec prislužila rdeč karton in ob neugodnem sodniškem kriteriju, ko so dve minuti le trije Celjani igrali proti petim Špancem, je prednost hitro skopnela. Španci so imeli v zadnji minuti priložnost za izenačenje, a je Perič (24 obramb) ubranil strel Stefanssona.

Odločitev o zmagovalcu bo padla v soboto ob 17.00 v dvorani Novi Golovec v Celju.

Izjave po tekmi:
Miro Požun, trener Celja Pivovarne Laško: "Čestitam mojim fantom, igrali so zares fantastično večji del tekme. Visok tempo in prevelika živčnost v končnici tekme nam je onemogočila, da se veselimo še izdatnejše zmage. Nič še ni odločenega, na povratni tekmi nas čaka zelo težko delo."
Renato Vugrinec, igralec Celja Pivovarne Laško: "Vse do končnice tekme smo povsem nadzorovali tekmeca. Romunska sodnika sta se v končnici tekme odločno postavila na stran gostiteljev in nam brez pravega razloga dosojala izključitve. Ob takšnem odnosu nisem mogel ostati hladen, morda sem reagiral, kot ne bi smel. Tekma v Ciudadu je bil le prvi polčas, na revanši v Celju nas čaka težko delo."

Juan Roman Seco, trener Ciudada Reala: "Tekmo sta zaznamovala delilca pravice, ki sta sodila v slogu iz šestdesetih let. Težko je bilo na takšni tekmi igrati, zaradi njiju smo vseskozi izgubljali rdečo nit, kar je tekmec izkoristil. Nič še ni izgubljeno, moji varovanci so na revanši sposobni zmagati z dvema goloma prednosti."
Aleš Pajovič, igralec Ciudada Reala: "Igrali smo zelo slabo, nismo pokazali svojega pravega obraza. Na tekmah praviloma prejmemo 24, 25 golov, proti Celjanom smo jih kar 36. Celjani so igrali odlično, zaostanek enega gola pa nam še vzbuja upanje na končno zmagoslavje in uvrstitev v veliki finale. Pred tekmami ponavadi nisem živčen, pred dvobojem s svojim nekdanjim klubom pa se bil."

CIUDAD REAL - CELJE P. L. 35:36 (14:18)
Kallman      6      Zorman       10    
Entrerrios   5      Rutenka       8 (1)
Joulin       5      Vugrinec      8    
Stefansson   5 (2)  Milosavljevič 4 (1)
Fonseca      4      Kokšarov      2    
Zaki         2 (1)  Kozlina       2    
Dušebajev    2      Brumen        1    
Ortega       2      Oštir         1    
Pajovič      2                         
Dinart       1                         
Trives       1                         
Sedemmetrovke: 3/8       2/4           
  Izključitve: 18 min    26 min