Alešu Pajoviču je grozilo, da bo igral le v evropskih tekmovanjih, zdaj pa ga do novega leta čaka nemška Bundesliga. Foto: RTV SLO
Alešu Pajoviču je grozilo, da bo igral le v evropskih tekmovanjih, zdaj pa ga do novega leta čaka nemška Bundesliga. Foto: RTV SLO

Zebre, ki so v pretekli sezoni osvojile tako Ligo prvakov kot nemško ligo ter pokal, so zaradi poškodb ostale brez Čeha Filipa Jiche in prvega zvezdnika Nikole Karabatica, ki bosta izpustila prvi del sezone. Kiel je rešitev za levega zunanjega našel v Alešu Pajoviču, ki je član Ciudad Reala od leta 2003.

Celjan zaradi prevelikega števila tujcev ne more igrati v španskem prvenstvu. V dresu Kiela bo lahko Pajovič igral le v nemških tekmovanjih, na evropskih pa ne. V sredo Pajota v zebrastem dresu čaka že tekma proti Gummersbachu v gosteh. Nasproti mu bo stal nekdanji soigralec v dresu pivovarjev Roman Pungartnik.

Karabatić zahteva videodokaze
Karabatić, ki ga je na sobotni tekmi Lige prvakov med Montpellierjem in Kielom (32:34) grdo poškodoval Tunizijec Isam Tej, zahteva uvedbo videodokazov tudi v rokometu. "Zakaj v nogometu ne bi delovalo, kar deluje v ragbiju? Če igralec ve, da ga lahko kaznujejo zaradi posnetka, bo ravnal drugače. Če bi to vedel Tej, do moje poškodbe morda ne bi prišlo," je bil ogorčen v Nišu rojeni rokometaš, ki bo zaradi poškodbe rame počival vsaj šest tednov. "Kara" je še pribil, da upa na strogo kazen za Tunizijca.

T. G.