Trener Tone Tiselj in direktor Mijo Zorko bosta poskušala Celjane znova popeljati na pota stare slave. Foto: MMC RTV SLO
Trener Tone Tiselj in direktor Mijo Zorko bosta poskušala Celjane znova popeljati na pota stare slave. Foto: MMC RTV SLO
Celje
Prvi preizkus za novo celjsko moštvo prihaja konec prihodnjega tedna v Leonu. Tam ne bosta mogla pomagati Aleš Pajovič in Miladin Kozlina. Če pivovarji v Španiji ne bodo uspešni, bodo tekmovanje v Evropo nadaljevali v 3. krogu Pokala EHF, ki je na sporedu 14. novembra. Foto: MMC RTV SLO
Renato Vugrinec in Aleš Pajovič
Povratnika iz Španije - Renato Vugrinec in Aleš Pajovič. Foto: MMC RTV SLO

"Ne smemo si več privoščiti še ene take sezone, kot je bila lani. Vložek je velik, zato morajo biti temu primerni tudi cilji: želimo si vrniti oba naslova v Celje in pustiti pečat v Evropi," je uvodoma dejal direktor pivovarjev Mijo Zorko. Celjski proračun bo v novi sezoni znašal okoli 3 milijone evrov, tudi za prihodnost se ni bati, saj je klub z glavnim sponzorjem podpisal novo štiriletno pogodbo.

Tiselj: Zorman in Vugrinec bolje pripravljena kot leta 2004
Trener Tone Tiselj še nekaj časa ne bo mogel računati na poškodovana Aleša Pajoviča in Miladina Kozlino. Sicer pa je z ekipo zadovoljen. "Za zdaj še ne moremo govoriti o pravem Celju, a ekipa, sestavljena iz izkušenih igralcev in mladih, se je dobro ujela. Ko bo popolna, bo to najboljša ekipa v Sloveniji. Kljub nekaterim drugačnim govoricam sta Uroš Zorman in Renato Vugrinec zelo motivirana in po nekaterih testih celo bolje pripravljena kot v šampionski sezoni 2004," je povedal Tiselj.

Leon misija (ne)mogoče?
Celjane med 4. in 6. septembrom v Leonu čakajo kvalifikacije za Ligo prvakov, kjer se bodo v konkurenci Ademarja, Lemga in Kadettna borili za prvo mesto, ki edino vodi med elito. "Dejstvo je, da nam primanjkuje višine in teže, a dali bomo vse od sebe. Kožo bomo prodali čim dražje, ni pa nobenega imperativa," pravi celjski strateg.

Podobno napoveduje tudi kapetan Edvard Kokšarov: "Igralci bomo naredili vse, da se uvrstimo v Ligo prvakov. Če nam ne bo uspelo, upam, da bodo navijači in ljubitelji rokometa to razumeli."

Primer Žvižej predan pravnikom
Primer Mihe Žvižeja za Celjane še ni končan, saj menijo, da so bili ob njegovem prestopu v Gorenje oškodovani, zato je upravni odbor kluba sprejel odločitev, da bo ustrezno odškodnino poskušal iztržiti po pravni poti. "Igralca namreč ni mogoče prisiliti, da bi igral za klub, če to ne želi," je pojasnil Zorko.

Boško Šrot (za zdaj) še v sedlu
Predsednik kluba do nadaljnega ostaja Boško Šrot, čeprav je odšel s položaja predsednika uprave glavnega sponzorja. Po tradiciji je bil namreč do zdaj direktor Pivovarne Laško tudi predsednik rokometnega kluba. Morda bo spremembe na vrhu prinesla skupščina kluba, ki naj bi bila že septembra.

Novinci: Aleš Pajovič, Urož Zorman (oba Ciudad Real), Renato Vugrinec (Portland SA), David Razgor (Celje PL), Dejan Savič (Rudar), Dejan Čančar (Casarano), Marko Koljanin (Split), Predrag Dačević (Kolubara), Dejan Kukec (Klima Petek Maribor), Richard Štochl (Dunaffer).

Odhodi: David Špiler (Cimos), Dragan Gajič (Slovan), Aleksej Peskov (Wisla), Tomaš Rezniček (še brez kluba), Luka Ščurek (Valladolid), Mirsad Terzić (Veszprem), Renato Sulić (Veszprem), Vasja Furlan (Maribor), Jan Gregorc (Maribor), Aljoša Čudič (Pariz).

V spodnji galeriji si oglejte nekaj utrinkov s predstavitve moštva.

Aleš Vozel