Celje PL je dobilo težko, a zelo atraktivno skupino. Foto: EPA
Celje PL je dobilo težko, a zelo atraktivno skupino. Foto: EPA

V Zlatorogu bosta gostovala še Chambery in Kielce. Šesti član skupine A bo znan po kvalifikacijskem turnirju, na katerem bo igralo tudi Gorenje iz Velenja. To se bo v elito skušalo prebiti mimo Rhein Neckar Löwena, Silkeborga in Ademarja.

Kljub težkemu žrebu pa je prostora za napredovanje dovolj, saj v osmino finala peljejo prva štiri mesta iz vsake od štirih skupin.

Roman Pungartnik, direktor RK-ja Celje Pivovarna Laško: "Večjega spektakla si ob vrnitvi v Ligo prvakov nismo mogli želeti. Ekipe so izjemne, to je daleč najmočnejša skupina letošnje Lige prvakov in čakajo nas resnično težke ter spektakularne tekme. Verjamem, da bo dvorana Zlatorog pokala po šivih in da bomo priča rokometnim in športnim poslasticam. To je to, zaradi česar je rokomet izjemna igra."

Noka Serdarušić, trener RK-ja Celje Pivovarna Laško: "Očitno privlačimo najtežje možne nasprotnike. Lahko smo veseli, da bomo igrali v Ligi prvakov proti takšnim nasprotnikom, kot sta Barcelona in Kiel, če izpostavim le ta dva, dobre pa so tudi preostale tri ekipe. Mislim, da se lahko veselimo igranja v takšni skupini. O možnostih v tem trenutku še ne bi govorili, v vsakem primeru bomo morali vsakič dati vse od sebe, kaj se bo zgodilo, pa bomo videli potem."

Enric Masip, FC Barcelona: "To je najtežja skupina v zgodovini klubskega rokometa. Vesel sem, kajti čakajo nas izjemne tekme. Zelo težko je napovedati zmagovalca skupine, saj so prav vse ekipe v skupini izjemne."

Sabine Holdorf-Shust, THW Kiel: "Smo v šoku. Neverjetno je, kakšne ekipe smo dobili za nasprotnike. To je sicer dobro za navijače, vendar pa bo izjemno težko. Z Barcelono se zdaj v uvodnem delu že redno srečujemo, hkrati pa smo igrali še letošnje finale. Celje bo za naše navijače še poseben magnet, saj to ekipo zdaj vodi Noka Serdarušič, ki je tu pustil izjemen pečat. Poleg teh dveh bo zelo močan še zmagovalec 'wild card' skupine, poleg tega pa sta tu še Chambery in Kielce, ki sta iz bobnov 5 in 6 najtežja mogoča nasprotnika."

Skupina A: Kiel, Celje PL, Barcelona, Chambery, Kielce, kvalifikant.

Skupina B: Veszprem, Montpellier, Hamburg, Kolding (DAN), Sävehof (ŠVE), kvalifikant.

Skupina C: Čehovski medvedi, AAB Handball (DAN), Pick Szeged, Valladolid, Kadetten Schauffhausen, kvalifikant.

Skupina D: Ciudad Real, Croatia osiguranje, St. Petersburg, Flensburg, Bosna, Constanta.