Levokrilni igralec Uwe Gensheimer je Mirka Alilovića spravljal v obup. Foto: EPA
Levokrilni igralec Uwe Gensheimer je Mirka Alilovića spravljal v obup. Foto: EPA
Uroš Zorman
Kapetan Uroš Zorman je večji del 2. polčasa sam vlekel celjski voz. Foto: EPA
Zvonimir Serdarušić
Zvonimir Serdarušić je večino tekme igral z deveterico igralcev. Renato Vugrinec, Gašper Marguč in David Razgor so dobili le drobtinice, medtem ko sta Miladin Kozlina in Nejc Poklar obsedela na klopi. Edvard Kokšarov je manjkal zaradi angine. Foto: EPA
Slawomir Szmal
Poljak Slawomir Szmal je zbral kar 19 obramb. Foto: EPA
Rhein Neckar utišal Zlatorog

"Levi", kot je vzdevek tega nemškega kluba, so tako po Barceloni (30:31) vzeli mero še drugi ekipi v gosteh. Pivovarji so sicer začeli odlično in prek razpoloženega Dragana Gajiča, ki je do 12. minute dosegel 4 gole, povedli s 7:5. A čvrsta nemška obramba 6-0 na čelu s sijajnim vratarjem Slawomirom Szmalom, ki je v 1. polčasu zbral 10 obramb, je botrovala delnemu nizu 5:2, s katerim so gostje napravili preobrat (10:9). Polčas se je tako končal z vodstvom "levov" (14:12), ki so kar štiri gole dosegli z igralcem manj.

Presenečenje v podobi Švicarja Schmida
Na začetku 2. polčasa je nekoliko presenetljivo zablestel Švicar Andy Schmid, saj je s 3 goli zapored poskrbel za podvojitev vodstva (17:13). Rhein Neckar je v nadaljevanju dokaj zanesljivo ubranil prednost, saj Celjani z izjemo kapetana Uroša Zormana (8 golov) niso imeli razpoloženega igralca v napadu. 10 minut pred koncem so sicer znižali na -3 (23:26), a so gostje po minuti odmora hitro razblinili domače upe. Z 11 goli je blestel Uwe Gensheimer.

Varovanci Zvonimirja Serdarušića bodo naslednjo soboto, 9. oktobra ob 16.15, gostovali v Barceloni.

Serdarušić: Löwen za razred premočan
Zvonimir Serdarušić: "Moja ekipa je dobro začela. Trideset minut smo dobro igrali v obrambi, dva gola razlike ob polčasu smo izgubili s slabim napadom. V drugem polčasu smo nekaj minut igrali zelo slabo v obrambi in izgubili mir v napadu ter postali lahek plen. Zasluženo smo izgubili, saj bi tokrat težko naštel tri izjemne igralce, ki bi jih potrebovali za zmago. A nisem razočaran, Rhein-Neckar Löwen je za nas za razred premočan tekmec."

Aleš Pajovič: "Igrali smo dobro, a ne dovolj dobro, da bi premagali Rhein-Neckar Löwen. V prvem polčasu smo se še držali, v drugem pa smo si vsi želeli, a ni šlo. Rhein-Neckar Löwen je izkoristil vsako našo napako in dosegal lahke gole. Nismo dovolj dobro igrali, da bi lahko zmagali."

Gudmundur Gudmundsson, trener Rhein Neckar Löwna: "Tekma je bila težka, toda že pred njo smo vedeli, da Celje igra dobro, še posebej v svoji dvorani. Zadovoljen sem z našo obrambo in osvojenima točkama. Celjane je vedno težko premagati, zato sta točki dragoceni."

Ivan Čupić: "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, tudi zaradi poznavalskega celjskega občinstva. Zavedali smo se, da bo treba zaustaviti Zormana, kar nam je tudi uspelo. Mi smo svojo igro razširili in na koncu zasluženo zmagali, čeprav smo dopustili Celju, da se je približalo na samo tri gole. Zmaga vseeno ni bila ogrožena."

Liga prvakov, 2. krog, skupina A
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - RHEIN NECKAR LÖWEN
28:32 (12:14)

Zorman    8     Gensheimer  11 (6) 
Gajič 8 Čupić 6
Rnić 6 Schmid 4
Žvižej 3 (1) Tkaczyk 3
Metličić 2 Lund 3
Razgor 1 Myrhol 3
Stefansson 2

Sedemmetrovke: 1/3; 6/7
Izključitve: 12 min; 10 min

Nedelja ob 15.00:
CHAMBERY - KIELCE

Ob 16.45:
KIEL - BARCELONA

Lestvica:                          
RHEIN NECKAR LÖWEN 2 2 0 0 4
KIEL 1 1 0 0 2
CELJE PL 2 1 0 1 2
BARCELONA 1 0 0 1 0
KIELCE 1 0 0 1 0
CHAMBERY 1 0 0 1 0
Rhein Neckar utišal Zlatorog