Rokometaši Chamberyja so dokazali, da so v tem trenutku precej boljše moštvo. Foto: EPA
Rokometaši Chamberyja so dokazali, da so v tem trenutku precej boljše moštvo. Foto: EPA
David Špiler
David Špiler je bil s 5 goli najučinkovitejši v celjski vrsti. Foto: MMC RTV SLO
Jure Natek in Daniel Narcisse
Jure Natek (levo) je bil proti nekdanjim soigralcem izjemno motiviran. Na dveh tekmah jim je natresel 12 zadetkov. Foto: EPA
Chambery odčital lekcijo Celju

Celjani so hitro povedli s 4:0, zato je bil gostujoči trener Philippe Gardent prisiljen vzeti minuto odmora. Tudi v nadaljevanju so domači po zaslugi razpoloženega Bena Lapajneta držali vodstvo od 2 do 4 zadetkov. Vzpon gostov se je začel z menjavo v vratih. Rezervist Mickaël Robin je ustavil nekaj "zicerjev", kar so gostje prek hitrih protinapadov izkoristili. Zaostanek 8:12 so v dobrih petih minutah spremenili v vodstvo s 14:13.

Chambery hitro razblinil domače upe
Francozi so v 2. polčasu še dodali plin, medtem ko pivovarjem, ki so očitno tudi fizično padli, ni uspevalo nič. Trener Tone Tiselj je zaman iskal razpoložene igralce, sposobne prebiti izjemno gibljivo obrambo 6:0. Chambery se je v dveh minutah nadaljevanja odlepil na 17:13, v 45. minuti pa je semafor po golu Daniela Narcissa kazal že 26:18. Dvoboj je bil takrat tako rekoč odločen, gostje pa so do konca zlahka nadzirali potek tekme.

Tiselj: Igralci Chamberyja imajo boljše motorične sposobnosti
Tone Tiselj:
"Tekmo smo odlično začeli, po naši porazni igri v zadnjih petih minutah prvega polčasa, ko smo naredili številne tehnične napake, pa se več nismo pobrali. Igralci francoske ekipe imajo boljše motorične sposobnosti, pa tudi telesno so bolje pripravljeni od nas."

Philippe Gardent: "Za nas je bila tekma zelo pomembna, saj smo hoteli v drugi del prenesti štiri točke. Premagati slovenskega prvaka v Celju je velika stvar, to je do zdaj uspelo le redkim evropskim ekipam. Vesel sem, da je Chambery eden izmed teh."

Jure Natek: "Lepo je igrati v domovini, žal mi je le, da si tekme v Celju ni ogledalo več gledalcev. Chambery je v mednarodnem merilu manj uveljavljena ekipa od Celja PL, tako da nam zmaga veliko pomeni."

Chambery bo v 2. del Lige prvakov prenesel 4 točke, Celjani pa napredujejo brez, s čimer so seveda tudi možnosti za četrtfinale minimalne. "Rumeno-zeleni" bodo prvi del Lige prvakov sklenili s sobotno tekmo proti Granitasu. Žreb skupin 2. dela bo 25. novembra.


LIGA PRVAKOV - SKUPINA A

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - CHAMBERY
25:32 (13:14)

Špiler      5     Joli         8 (4)
Gajič       4     Natek        6    
Terzić      4     Narcisse     4    
Bedekovič   3     Gille        3    
Furlan      2     Nočar        3    
Toskić      2     Roine        3    
Peskov      2     Paty         2    
Kokšarov    2 (1) Busselier    1    
Gorenšek    1     Detrez       1    
                  N'Diaye      1    
                                    
Sedemmetrovke:   1/2; 4/4           
  Izključitve: 8 min; 2 min         

GRANITAS KAUNAS - HAMMARBY
28:31 (15:13)

Lestvica:                             
CHAMBERY              5  5 0 0  +50 10
CELJE PIVOVARNA LAŠKO 5  3 0 2  +19 6 
HAMMARBY              5  2 0 3  -23 4 
GRANITAS KAUNAS       5  0 0 5  -46 0 


A. V.
Chambery odčital lekcijo Celju