Domen Makuc se vrača v celjsko zasedbo. Foto: www.alesfevzer.com
Domen Makuc se vrača v celjsko zasedbo. Foto: www.alesfevzer.com

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v sredo v Zlatorogu ob porazu s Trimom Trebnjim videli, kaj pomeni, če se tekme ne lotiš s pravim pristopom. V nedeljo, ko bo v Celju gostoval Pick Szeged, teh težav ne bi smelo biti. Gre za izjemno močno zasedbo, v kateri so številni sijajni igralci, kot so Španci Joan Cannelas, Jorge Maqueda in Pedro Rodriguez, Hrvati Mirko Alilović, Marin Šego in Alen Blažević, Šved Jonas Källman, Islandec Stefan Sigurmannsson, Rus Dmitri Žitnikov, številni domači igralci ter tudi štirje Slovenci: Dean Bombač, Matej Gaber, Mario Šoštarič in Nik Henigman.

Zbrano in brez napak
"Szeged je absolutni favorit. Gre za močno ekipo, ki je to dokazala na naši prvi medsebojni tekmi v tej sezoni. Če bomo mi pravi, če bomo dihali kot eno, se borili, imeli pomoč občinstva, potem je mogoče presenečenje. A pomembna bo izjemna zbranost v naši igri, nepotrebnih napak si ne smemo privoščiti, do priložnosti ne bomo prihajali zlahka. Druga pomembna zadeva bo igra v obrambi, kjer moramo biti agresivni, močni v dvobojih ena na ena, ves čas moramo igrati v 'presingu' in goste prisiliti v napake," je povedal trener Celja Tomaž Ocvirk.

Vrača se Domen Makuc
V letošnji sezoni je Celje ugnal Flensburg, Zagreb in Zaporožje in zakaj ne bi "padel" še Szeged? Jaka Malus do nedelje verjetno še ne bo pozdravil poškodovanega gležnja. V ekipo se po daljši odsotnosti vrača Domen Makuc: "V nedeljo moramo dati vse od sebe in pokazati naš maksimum, se boriti za grb našega kluba. V veliko pomoč so nam lahko navijači, v polnem Zlatorogu igrati je povsem drugače. Želimo si čim več gledalcev, v vsakem primeru pa vemo, da bodo pripravili izjemno vzdušje, ki bo dodatna motivacija za nas na igrišču. S skupnimi močmi je vse mogoče."

Oktobra Szeged zmagal za devet golov
Celjani bodo morali ustaviti predvsem navezo s krožnim igralcem Bencejem Banhidijem, ki se zna odkriti v vsakem trenutku. Pick Szeged, ki je med favoriti za naslov prvaka, je na prvi medsebojni tekmi pred štirimi meseci premagal Celje s 33:24, svojo moč pa je pokazal predvsem v prvi polovici tekme (18:8). Banhidi in Maqueda sta bila s po petimi goli prva strelca Szegeda. Po desetih odigranih tekmah v predtekmovalni skupini B so Madžari na drugem mestu. Za prvouvrščenim PSG-jem, ki je zbral 18 točk, zaostaja tri točke.

LIGA PRVAKOV, skupina B, 11. krog, četrtek:
NANTES - PARIS SG 31:35 (15:18)

Nedelja ob 17.00:
CELJE PIVOVARNA LAŠKO - PICK SZEGED
ZAGREB - SKJERN
MOTOR ZAPOROŽJE - FLENSBURG

Vrstni red: PSG 20, Pick Szeged 15, Flensburg 10, Nantes 9, Zagreb 8, Motor Zaporožje in Celje Pivovarna Laško po 7, Skjern 6 točk.