Žiga Mlakar je bil prvi strelec tekme. Foto: BoBo
Žiga Mlakar je bil prvi strelec tekme. Foto: BoBo
Maribor z golom prednosti na Švedsko

Mariborski rokometaši so se prvič v zgodovini kluba pomerili s švedskimi predstavniki, v dvorani Tabor pa so se pomerili z ekipo, ki jo vodi selektor Švedske Ola Lindgren. Gostje so po prvem polčasu vodili s 13:10. Izbranci Marka Šibile so tekmo začeli dobro, vodili do 3:2 - vse tri zadetke je dosegel Žiga Mlakar -, nato pa je Fredric Petersson poskrbel za prvo švedsko vodstvo na tekmi (4:3). Tega so gostje brez večjih težav držali do polčasa, čeprav so bili Mariborčani še nekajkrat povsem blizu, nazadnje po golu Anteja Kaleba za 6:7. Vendar so Švedi nato dosegli štiri zaporedne gole in tekmecem ušli.

V drugem delu je Kristianstad po golu Johana Jepsona še povečal prednost, kar je prebudilo domače igralce. Dosegli so tri zaporedne gole, po izenačenju na 14:14 pa je Lindgren vzel odmor. Švedi so še držali prednost do 16:15, za tem so Mariborčani zadeli še trikrat zapored. V 47. minuti je moral za dve minuti na klop Tine Poklar, kar so gostje izkoristili in izenačili (21:21). Tri minute pred koncem je Mlakar izid poravnal na 25:25, Nikola Špelić pa je v 59. minuti zadel za pomembno zmago.

Prvi strelec tekme je bil Mlakar s sedmimi goli, pet jih je dosegel v prvem polčasu, šestkrat sta zadela Poklar in Špelić. Povratna tekma bo v petek, 17. oktobra, ob 19. uri.

3. KROG, prva tekma
MARIBOR BRANIK - KRISTIANSTAD
26:25 (10:13)
Mlakar 7, Poklar in Kaleb 6, Špelić 3, Sok 2, Cingesar in Žabič po 1; Björnsen 5.

Maribor z golom prednosti na Švedsko