Ljudmila Bodnjeva je bila na evropskem prvenstvu na Švedskem znova proglašena za najboljo krožno igralko. Foto: www.rkkrim-klub.si
Ljudmila Bodnjeva je bila na evropskem prvenstvu na Švedskem znova proglašena za najboljo krožno igralko. Foto: www.rkkrim-klub.si
Robert Beguš
Robert Beguš je imel na treningih prvič letos na voljo prav vseh 18 igralk. Foto: RTV SLO
Natalija Derepasko
Natalija Derepasko si počasi, a vztrajno celi načeto ramo. Foto: EPA
Krimovke v Volgograd po dve točki

Za dobro voljo so poskrbele Ljudmila Bodnjeva, Marina Vergeljuk in Olena Jacenko, ki so s Krimom podaljšale pogodbe in ostajajo na Galjevici. Najboljša krožna rokometašica na svetu Bodnjeva je podpisala kar novo triletno pogodbo. "Prednost pri pogajanjih o pogodbi sem vsekakor dala Krimu. Najprej je bilo govora o dveh letih, nato smo se dogovorili za tri leta. Najverjetneje bom čez tri leta tudi končala kariero, to seveda še ni stoodstotno, zato nisem videla pravega vzroka za to, da bi menjala ekipo za eno sezono," je ugibanja o morebitni selitvi utišala 28-letna Rusinja.

Neugodne, mlade nasprotnice
"Prav iz Volgograda sem prestopila v Krim. Smo favoritinje, toda moramo pozabiti na izid s prve tekme (41:33 v Tivoliju)," ostaja zbrana Rusinja. "Čaka nas tekmec, s katerim smo se pomerili že v drugem krogu. To je mlada ekipa, posledica tega pa je tudi ta, da je nepredvidljiva. Videli ste, da smo na prvi tekmi dokaj hitro naredili prednost 15:5, ki pa so jo Rusinje skoraj izničile. Še posebej nevarne so na domačem igrišču, saj tam zmaga le redko katera ekipa," pred ležernostjo svari trener Robert Beguš, ki ga veseli, da se je pozdravila prva organizatorka igre Agnes Eszter Siti, v formo pa se vrača tudi Natalija Derepasko.

Točke za prvo mesto
Tekma 4. kroga Lige prvakinj bo v soboto ob 15.00 s prenosom na TVS 2. Z novimi dvema točkama, bi se Krim približal tako željenemu prvemu mestu v skupini A.

4. KROG
Skupina A:
DINAMO VOLGOGRAD - KRIM MERCATOR sobota
AALBORG - RIBARROJA nedelja
Krim in Aalborg po 4, Ribarroja in Dinamo po 2 točki.

Skupina B:
BUDUĆNOST - LADA TOLJATI sobota
TRONDHEIM - GYÖRI nedelja
Lada 6, Györi 4, Trondheim 2, Budućnost 0.

Skupina C:
LEIPZIG - VIBORG nedelja
PODRAVKA - LARVIK nedelja
Larvik 6, Podravka 4, Viborg 2, Leipzig 0 točk.

Skupina D:
FTC BUDIMPEŠTA - HYPO sobota
SLAGELSE - KOMETAL nedelja
Hypo 6, Slagelse 4, Budimpešta 2, Kometal 0.

T. G.

Krimovke v Volgograd po dve točki