Foto:
Foto:
Uroš Zorman bo v Celju nosil dres s številko 24, čeprav bi raje imel 18-ico, a je bila ta že zasedena.

Nasprotnik torej prihaja iz Nemčije, dežele evropskih prvakov, kar še dviguje temperaturo pred dvobojem. Celjski navijači bodo z glasnim navijanjem pokazali, kakšen pekel bi nemško reprezentanco na evropskem prvenstvu čakal, če bi bil finale odigran v celjski lepotici.

Vstopnic praktično ni več mogoče dobiti. Igralce, kot so Zerbe, Stephane, Kehrmann, Schwarzer, Ramota in na drugi strani Vugrinec, Zorman, Kokšarov in Perić ... želijo vsi spet videti na delu.

"Optimizem nam vlivajo Prulčani, ki so se v osmini finala odlično kosali z nemškimi superzvezdniki. Gre za zelo visoke igralce, ki v obrambi praviloma igrajo 6-0. Njihov obrambni blok je izjemen, z njegovo pomočjo si na dvobojih priigrajo številne nasprotne napade, v katerih sta Kehrmann in Švicar Carlos Lima neusmiljena. Na postavljeno tekmečevo obrambo igrajo navidez počasno, vendar imajo vsi rokometaši odličen pregled in veliko igrajo na krožnega napadalca Schwarzerja. Zunanja linija je izjemno močna in uigrana, igrajo instiktivno in na tekmah nimajo veliko napak," je povedal trener Celja Pivovarne Laško Miro Požun.

Zdravstveno stanje v celjski ekipi je dobro, le Vugrinec in Kokšarov prebolevata gripo, vendarle bosta zagotovo nastopila. Ekipi se je pridružil Uroš Zorman: "Prišel sem v velik in organiziran klub, v katerem zadeve tečejo zelo podmazano. Igralci so me zelo dobro sprejeli, glede tega ni bilo nobenih težav."