Celjski rokometaši so prikazali zelo zrelo igro in bi si zaslužili najmanj točko. Foto: MMC RTV SLO
Celjski rokometaši so prikazali zelo zrelo igro in bi si zaslužili najmanj točko. Foto: MMC RTV SLO
Dragan Gajić
Dragan Gajić je bil s sedmimi goli (šest v drugem polčasu) prvi strelec tekme. Foto: Sandi Fišer
Miro Požun
Celjski trener Miro Požun je v četrtek ponudil odstop, ki ga klubsko vodstvo ni sprejelo. Svoje varovance je dobro pripravil na obračun proti Rhein Neckarju in do uspeha je zmanjkalo zelo malo. Foto: MMC RTV SLO

Zadnja minuta tekme 7. kroga Lige prvakov v skupini A se je začela s celjskim vodstvom 31:32, toda vratar Slawomir Szmal (14 obramb) je zaklenil svoja vrata in med drugim ubranil zaporedna strela Renata Vugrinca, Patrick Groetzki pa je le nekaj sekund pred koncem dosegel odločilni gol. Na drugi strani sodnik ni priznal zadetka Momirja Rnića, kar je bila sporna odločitev, saj se igralni čas še ni iztekel.

Prvi polčas skoraj brez napak
Celje Pivovarna Laško je v peti minuti prvič povedlo. S počasno, vendar zbrano igro v napadu je prednost po 20 minutah igre in zadetku Edija Kokšarova narasla na tri zadetke (8:11). Obramba 6-0 in 5-1 je bila dobro organizirana. Uroš Zorman je soigralcem delil uporabne žoge na šestmetrsko črto, manjkali so le zadetki s krila. Ob polčasu je bilo 14:16, lahko bi bilo še bolje, če ne bi Petar Metličić prav v zadnji sekundi zgrešil.

Gajić se je razigral v drugem delu
Drugi polčas je z zadetkom s krila odprl Dragan Gajić, ki se je počasi razigral. V 35. minuti je bilo (z igralcem manj) že 15:19. Razlika se je sicer vrtela okrog dveh oziroma treh golov, dokler ni Celju z igralcem več popustila zbranost v obrambi, Rhein Neckar Löwen pa se je z dvema goloma približal na 21:22. Sredi drugega polčasa je izenačil Bjarte Myrhol. Toda Gajič je s svojim petim golom držal ravnotežje, Mirko Alilović pa je ubranil kar nekaj strelov.

Izničili nemško vodstvo treh golov
V 49. minuti so gostitelji po zadetku Gudjona Valurja Sigurdssona po dolgem času spet povedli. Pri njihovem vodstvu z 29:26 in 30:27 se je zdelo, da slovenski prvaki ne bodo imeli več moči za odločilni juriš. Toda Rhein Neckarju se je zaprlo v napadu, Celje pa je s tremi zaporednimi goli prevzelo pobudo. Po zadetku Metličića za vodstvo 31:32 je bilo vse pripravljeno na senzacijo.

Schmal zaklenil vrata
Če bi Renato Vugrinec v predzadnji minuti premagal Szmala (zaporedna strela je Poljak ubranil), bi bila tekma verjetno že odločena, saj bi pivovarji vodili za dva gola, tako pa so gostitelji izkoristili ponujeno priložnost . 40 sekund pred koncem je izenačil Grzegorz Tkaczyk, Patrick Groetzki pa je postavil končni izid. Vmes je Szmal ubranil še strel Alema Toskića na črti. Priložnost je bila res velika, osmina finala je zdaj še težje dosegljiva. Evropska sezona se bo nadaljevala 19. februarja, ko v Zlatorog prihaja Vive Targi Kielce.

Miro Požun, trener Celja: "V tekmo smo šli odločeni, da prikažemo dobro in bojevito predstavo. Vse igralce bi pohvalil za pristop in borbenost, vendar nam je v določenih trenutkih tekme znova padla zbranost in moč. Imeli smo priložnost doseči odmeven izid, a smo na koncu vse 'podrli' in ostali praznih rok."

Momir Rnić: "V Mannheimu smo prikazali eno boljših predstav v tej sezoni. Imeli smo dve priložnosti za zmago, nismo ju izkoristili in gostje so to znali kaznovati. Takšen je šport, a skorajda ne morem verjeti, da se to dogaja vedno ravno nam. Vsak igralec je dal svoj maksimum na igrišču, dobro smo se borili."

Liga prvakov, skupina A, 7. krog
RHEIN NECKAR LÖWEN - CELJE PIV. LAŠKO
33:32 (14:16)

Celje Pivovarna Laško: Alilović 12 obr, Rezar, Prieto, Marguč, Vugrinec 4, Pajovič, Razgor 1, Toskić 5, Poklar, Metličić 4, Rnić 6, Kokšarov 2, Zorman 3, Gajić 7.

KIELCE - CHAMBERY 31:25 (16:15)

BARCELONA - KIEL 32:29 (13:15)


Lestvica:                           
KIEL 7 4 2 1 +22 10
RHEIN NECKAR LÖWEN 7 4 2 1 +18 10
BARCELONA 7 3 2 2 +19 8
CHAMBERY 7 3 0 4 -33 6
CELJE PIV. LAŠKO 7 2 0 5 -14 4
KIELCE 7 1 2 4 -12 4

Skupina B:

KOLDING - TATRAN PREŠOV 28:27
HAMBURG - VESZPREM 27:26
SÄVEHOF - MONTPELLIER ponedeljek
Veszprem 12, HSV 9, Montpellier in Kol-
ding po 8, Sävehof 2, Prešov 1 točk.
Skupina C:                             
ČEHOVSKI MEDVEDI - VALLADOLID 29:27
PICK SZEGED - DINAMO MINSK 37:34
KADETTEN - AAB HANDBALL 34:31
Čehovski 11, Valladolid 10, Szeged 8,
Kadetten 5, Aalborg 4, Dinamo 2.
Skupina D:                             
CONSTANTA - FLENSBURG 29:32
CROATIA OSIGURANJE - BOSNA 34:15
CIUDAD REAL - ST. PETERSBURG prestavl.
Ciudad Real 11, Flensburg in Croatia po
10, St. Peterburg, Constanta 4, Bosna 1.