Jure Natek je vseh svojih osem golov dosegel iz igre. Foto: EPA
Jure Natek je vseh svojih osem golov dosegel iz igre. Foto: EPA
Denič ocenil tekmi s Poljaki
Rokometaši na Poljskem doživeli prvi poraz
Rokometaši popustili povsem ob koncu

Tekmo so bolje začeli Poljaki, ki so v 13. minuti vodili s tremi zadetki razlike (7:4). Slovenija je hitro vzpostavila ravnotežje in v 26. minuti povedla z 12:10, a so gostitelji na odmor vseeno odšli s prednostjo zadetka (15:14).

Odločitev padla v zadnjih desetih minutah
Večji del drugega polčasa so Poljaki vodili z dvema zadetkoma razlike, občutno prednost pa so si nabrali v zadnjih desetih minutah tekme, ko so hitro povedli s petimi goli razlike in s to prednostjo tudi zmagali.

Junija še dve tekmi
Kvalifikacije se bodo končale junija. Slovenijo najprej čaka gostovanje pri Portugalski, v zadnjem krogu pa se bo doma pomerila z Ukrajino.

Izjave po tekmi, Boris Denič
Po vsakem porazu imaš slabe občutke, čeravno smo bili Poljakom povsem enakovredni do 53. minute. Tekma je imela podoben razplet kot pred dnevi v Ljubljani, prelomila se je v sami končnici. Dejstvo je, da nam je v drugi polovici tekme padla zbranost, sploh v nevtralnem delu drugega polčasa. V tem delu tekme nisem zadovoljen z našo igro, predvsem z napadom. Pred nami je še veliko dela, zato bo zelo pomembno, da se v naslednjem obdobju čim večkrat zberemo na skupnih pripravah in skušamo odpraviti naše pomanjkljivosti.

David Špiler, igralec Slovenije
V končnici tekme nam je padla zbranost. V obrambi smo nekajkrat na preveč lahek način izpadli iz igre, predvsem tedaj, ko so Poljaki igrali z dvema krožnima napadalcema in se je naša sredina obrambe preveč odprla. Poraz s Poljaki je pričakovan, veseli pa me, da smo dokazali, da se z vsako veliko reprezentanco lahko merimo tudi v gosteh in to nam vsekakor daje upanje za naprej.

Primož Prošt, vratar Slovenije
S Skokom sva se skupaj zelo dobro pripravila na Poljake, zato tudi ni presenetljivo, da sva imela podoben izkupiček. S svojo igro sem zelo zadovoljen, malo manj s končnim izidom. Noben poraz ni prijeten. Toda ne gre žalovati, saj smo igrali proti močni Poljski na njenem igrišču. Mislim, da smo lahko ponosni na to, kar nam je uspelo v dosedanjem ciklusu in se že veselimo junijskega, ko bomo potrdili uvrstitev na zaključni turnir v Srbiji.

Kvalifikacije za EP, skupina 3, 4. krog:

POLJSKA - SLOVENIJA 32:27 (15:14)
Poljska: Jurecki, Tkaczyk in Tomczak po 6, Tluczynski 4, Jurkiewicz 3, K. Lijewski in M. Lijewski po 2, Jaszka, Kuchczynski, Orzechowski po 1.
Slovenija: Natek 8, Špiler 6, Brumen 4, Gajič 3, Skube 2, Bilbija, Miklavčič, Sušin in Zorman po 1.
Sedemmetrovke: 8/11; 3/7
Izključitve: 12 min; 10 min
UKRAJINA - PORTUGALSKA 29:25 (16:15)

Lestvica:                             
SLOVENIJA 4 3 0 1 +6 6 točk
POLJSKA 4 2 1 1 +11 5
PORTUGALSKA 4 1 1 2 +5 3
UKRAJINA 4 1 0 3 -22 2
 
Denič ocenil tekmi s Poljaki
Rokometaši na Poljskem doživeli prvi poraz
Rokometaši popustili povsem ob koncu