Direktorica kluba Deja Ivanovič je bila pozitivno presenečena nad veliko večino igralk, ki razumejo težak položaj. Foto: MMC RTV SLO
Direktorica kluba Deja Ivanovič je bila pozitivno presenečena nad veliko večino igralk, ki razumejo težak položaj. Foto: MMC RTV SLO
Ljudmila Bodnjeva
Izkušena Ljudmila Bodnjeva je prva tujka s kapetanskim trakom Krima. Foto: MMC RTV SLO
Marta Bon
Trenerka Marta Bon pravi, da bi bila velika škoda, če ne bi uspeli obdržati blagovne znamke rokometnega kluba Krim Mercator. Foto: MMC RTV SLO

Kot je že znano, je recesija močno udarila tudi po Krimu. In to tako močno, da bo predvideni proračun 1,5 milijona evrov manjši kar za dve tretjini. 500.000 evrov je torej znesek, s katerim bodo, kot kaže, morali preživeti sezono, čeprav direktorica kluba Deja Ivanovič poudarja, da si bodo še naprej močno prizadevali, da bi v klub privabili še kakšnega sponzorja. Rešitev bi najbrž prinesel nov predsednik, ki ga intenzivno iščejo. Ivanovičeva o imenih ni želela govoriti.

V četrtek ob 11.00 klepet z Dejo Ivanovič.

Ivanovičeva ponosna na Krimova dekleta
Na torkovi dopoldanski novinarski konferenci vodstvo kluba še ni vedelo, ali jih bo poleg Kristine Franić in Olene Jacenko zapustila še katera od tujih igralk, saj se Srbkinje Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Dragana Cvijić, Hrvatica Jelena Grubišić in Portugalka Ana De Sousa še niso vrnili z reprezentančnih akcij. Popoldne pa so z Galjevice le prišle dobre vesti: Lekićeva in Cvijićeva ostajata, Damnjanovićeva odhaja, status De Souse pa bo rešen v sredo.

"Kljub občutnim znižanjem z nami ostaja večina igralk, kar je le dokaz več, da v Krimu resnično zbiramo igralke po pravem ključu: ne le takšne, ki za vsako ceno v osredje postavljajo denar, temveč takšne, ki kažejo tudi velik karakter in človeško plat," je povedala direktorica kluba Deja Ivanović in dodala: "Ponosna sem na naša dekleta!"

Že prej so v spremenjene pogoje privolile kapetanka Ljudmila Bodnjeva, Marina Vergeljuk, Szandra Zacsik in 90 odstotkov slovenskih igralk, vključno z obetavno Ano Gros.

Proti Metzu z avtobusom
V senci omenjenih finančnih in posledično kadrovskih težav potekajo tudi priprave za sobotno srečanje (18.00) z Metzem, kamor Ljubljančanke potujejo z avtobusom v četrtek zvečer. Nastopanje v Regionalni ligi je še negotovo.

LIGA PRVAKINJ
1. KROG

Skupina A, sobota:
BYASEN - VIBORG
Nedelja: LEIPZIG - PODRAVKA

Skupina B, sobota ob 18.00 (prenos na TVS 2)
METZ - KRIM MERCATOR
Nedelja: AALBORG - HYPO

Skupina C, sobota:

ITAXO - OLTCHIM VALCEA
Nedelja: ZVEZDA ZVENIGOROD - GYÖR

Skupina D, sobota:
BUDUĆNOST - LARVIK
Nedelja: HANDBOLD (DAN) - DINAMO VOLGOGRAD