Pomemben člen slovenske vrste je vratarka Sergeja Stefanišin, ki je dobro formo že potrdila v Ligi prvakinj. Foto: MMC RTV SLO
Pomemben člen slovenske vrste je vratarka Sergeja Stefanišin, ki je dobro formo že potrdila v Ligi prvakinj. Foto: MMC RTV SLO
Primož Pori
Primoža Porija v Črni gori čaka zahtevno delo, saj je prvo mesto takorekoč nedosegljivo. Foto: MMC RTV SLO

V nadaljevanje kvalifikacij vodi le prvo mesto, za katerega bodo prve favoritinje gostiteljice turnirja v Plevlju. Črnogorke bodo v torek tudi prve nasprotnice Slovenije, nato pa izbranke Primoža Porija čakajo še Bolgarke, Italijanke, Finke in Azerbajdžanke.

Po zmage in izkušnje
"Naš cilj je osvojitev 1. mesta. V to nas je pravzaprav prisilil sistem, saj le to nekaj šteje. Sicer pa ne glede na končno uvrstitev upam, da si bodo nabirale pomembne izkušnje," Pori razkriva načrte mlade slovenske reprezentance. Slovenski selektor je prepričan, da bodo vse igralke pustile srce na igrišču in da z belo zastavo zagotovo ne bodo odpotovale v Črno goro.

Z obrambo nad Črnogorke
"Izpostavil bi predvsem pripravo za tekmo s Črnogorkami, kjer smo pripravili posebno obrambno različico, za katero menimo, da izjemno kakovostnim tekmicam najmanj leži. Predvsem mislim na njihovo levo stran, prek katere gre večina akcij," je pripravo na prvo in bržčas že odločino tekmo opisal Pori.

Seznam reprezentantk:
Sergeja Stefanišin, Špela Cerar, Neli Irman, Anja Argenti (vse Krim Mercator), Miša Marinček, Branka Zec, Nina Jeriček, Nuša Skutnik, Vesna Puš, Ana Gros, Katja Čerenjak (Olimpija), Nastja Prapotnik (Mercator Tenzor Ptuj), Zala Bojovič (Evro Casino Kočevje), Urška Oven (Zagorje Istrabenz Gorenje), Maja Breznik (Sola, Norveška) in Danijela Savič (Cementos La Union, Španija).

PREDKVALIFIKACIJE, skupina 2

1. krog, torek ob 18.00:
ČRNA GORA - SLOVENIJA
AZERBAJDŽAN - BOLGARIJA
ITALIJA - FINSKA

2. krog, sreda ob 16.00:
BOLGARIJA - SLOVENIJA
AZERBAJDŽAN - ITALIJA
ČRNA GORA - FINSKA

3. krog, petek ob 16.00:
SLOVENIJA - ITALIJA
AZERBAJDŽAN - FINSKA
BOLGARIJA - ČRNA GORA

4. krog, sobota ob 16.00:
FINSKA - SLOVENIJA
ITALIJA - BOLGARIJA
AZERBAJDŽAN - ČRNA GORA

5. krog, nedelja ob 14.00:
SLOVENIJA - AZERBAJDŽAN
BOLGARIJA - FINSKA
ITALIJA - ČRNA GORA

V nadaljnje kvalifikacije za SP 2009 na Kitajskem se uvrsti samo prvouvrščena reprezentanca.

T. G.