Bojan Čotar prvič vodi žensko ekipo. Foto: RTV SLO
Bojan Čotar prvič vodi žensko ekipo. Foto: RTV SLO
Anja Frešer
Anja Frešer ima veliko izkušenj s težkih tekem, kar bo krimovkam še kako koristilo. Foto: RTV SLO
Ljudmila Bodnjeva
Ljudmila Bodnjeva je bila v preteklih sezonah udarna moč Krima. Od nje se veliko pričakuje tudi letos. Foto: RTV SLO/A. P.

Z zdravstvenimi težavami se ubadajo Sergeja Stefanišin, Gabriela Kindl, Tanja Oder, Anja Frešer, Tanja Alizar, Marina Vergeljuk in Dijana Golubić. Slednje tri v Partilleju, mestecu blizu Göteborga, zagotovo ne bodo nastopile. "Kljub vsem težavam se moramo prebiti iz skupine, potem pa upam, da se nas bodo poškodbe le izognile," je dejal Čotar, ki je pred težko nalogo, saj je cilj v tej sezoni vsaj polfinale.

O Švedinjah pa pravi: "Resda so se malce presenetljivo uvrstile v Ligo prvakinj, saj smo bolj pričakovali Motor Zaporožje ali Aalborg, toda na posnetkih smo videli, da gre za kakovostno ekipo z dobro in s čvrsto obrambo 6-0. V napadu so švedske igralke dokaj raznovrstne, glavna os napada pa je povezava srednje in leve zunanje ter krožne napadalke. Ob tem imajo zelo solidne krilne igralke. Vsekakor gre za ekipo, ki jo moramo spoštovati."

Čotar se tolaži vsaj s tem, da sta se po poškodbi uspešno vrnile Ljudmila Bodnjeva in Agnes Eszter Siti, čeprav jima do prave forme še manjka tekem in treningov.

Frešer: Poškodbe še dodaten motiv
Kapetanka Anja Frešer upa na dobro igro in zmago, predvsem pa si želi, da bi se borile kot "tigrice": "Igramo proti ekipi, ki nima česa izgubiti. Na domačem igrišču bodo Švedinje gotovo 'grizle'. Mi imamo določene težave s poškodbami, ampak mislim, da bo to le še dodaten motiv za tiste, ki bodo igrale. Zelo lepo bi bilo, če bi začeli z zmago in dobro igro, najpomembneje pa je, da se bomo borile."

Ljubljančanke bodo imele v 1.700 kilometrov oddaljenem Partilleju tudi podporo dveh avtobusov navijačev, ki se bodo na pot podali v četrtek popoldne.

LIGA PRVAKINJ, 1. KROG
Skupina A:
GYÖRI - SLAGELSE sobota
PODRAVKA - RIBARROJA nedelja

Skupina B, sobota ob 17.40:
SÄVEHOF - KRIM MERCATOR
NÜRNBERG - ZVEZDA ZVENIGOROD sobota

Skupina C:
LARVIK - KOMETAL SKOPJE četrtek
LADA TOLJATI - HYPO sobota

Skupina D:
BUDUĆNOST - BUDIMPEŠTA sobota
OLTCHIM VALCEA - VIBORG nedelja

A. V.