Uroš Zorman do srede še ne bo pripravljen, medtem ko bo proti Nemčiji že lahko organiziral slovensko igro. Foto: EPA
Uroš Zorman do srede še ne bo pripravljen, medtem ko bo proti Nemčiji že lahko organiziral slovensko igro. Foto: EPA
Miro Požun

Renato Vugrinec se je odločil, da za reprezentanco, ki je po neuvrstitvi na svetovno prvenstvo 2009 izgubila ugled, ne bo več nastopal, medtem ko so Matjaž Brumen, Luka Žvižej, Ognjen Backovič, Jure Dobelšek, Miladin Kozlina, Boštjan Kavaš in Uroš Zorman poškodovani in v Izraelu ne bodo igrali. Kavaš in Zorman naj bi se vrnila do nedeljske tekme, ko bo v Celju v kvalifikacijah za EP 2010 gostovala Nemčija. Nastalo vrzel bo zapolnil neizkušen dolenjski "trojček" Klemen Cehte, Sebastjan Skube in David Miklavčič.

Najbolj nevarni na krilnih položajih
Požuna takšno stanje niti ne preseneča preveč: "Tekmovalni ritem je silovit, igralci so v svojih klubih močno obremenjeni, tako da številne poškodbe niso naključne." Opozarja na izraelsko obrambo, ki jo bo treba razbiti s potrpežljivo in pametno igro, saj so znani po tem, da vsako izgubljeno žogo kaznujejo s protinapadom: "Gre za izjemno bojevite in agresivne rokometaše, ki v obrambi igrajo nekakšno kombinacijo 5-1 in 3-2-1. V napadu so nevarni z vseh položajev, po statističnih podatkih pa so najbolj nevarni s krilnih položajev."

Pet dvobojev, pet zmag Slovenije
Na statistiko, ki pravi, da je Slovenija dobila vseh pet medsebojnih dvobojev (zadnjo tekmo, prijateljski obračun pred dvema letoma, s 30:29), se torej ne gre zanašati. Poškodovani igralec Ciudad Reala Uroš Zorman (vseeno je bil v ponedeljek na letalu za Tel Aviv) se zaveda, da kvalifikacijski tekmi z Izraelom in Nemčijo zaradi številnih poškodb prihajata ob nepravem času, toda: "Po drugi strani je to pravi trenutek, da popravimo bled vtis, ki smo ga ustvarili na zadnji reprezentančni akciji s Slovaško!"

T. O.