Tanja Oder je še edina preostala igralka iz zlatega obdobja šampionskega Krima. Foto: MMC RTV SLO
Tanja Oder je še edina preostala igralka iz zlatega obdobja šampionskega Krima. Foto: MMC RTV SLO
Grit Jurack
Grit Jurack bo ena izmed glavnih nevarnosti za vrata slovenskih prvakinj. Foto: EPA

Danke so na prvih dveh tekmah premagale tako Metz (+13) kot Nürnberg (+9), imajo izjemno zasedbo, v kateri sta na vseh položajih po dve kakovostni igralki. Letos še posebej navdušuje zunanja linija, kjer na levi strani kraljuje Črnogorka Bojana Popović, na desni pa Nemka Grit Jurack.

"Viborg je premagljiv. O tem sem prepričana. Ampak moja naloga je, da do konca tedna o tem prepričam še igralke," je svojo zahtevno nalogo povzela trenerka Marta Bon.

Odrova si želi več žog
Ena najizkušenejših igralk Krima Tanja Oder, ki je proti Metzu samevala na levem krilu, saj je do nje žoga zašla le pomotoma, pravi, da bodo za uspeh proti Viborgu potrebne velike spremembe v primerjavi z nedeljsko tekmo. "Vsekakor bomo morale igrati agresivno obrambo, ne pa kot v nedeljo, ko je sploh ni bilo. Ob tem potrebujemo več raznolikosti, saj smo doslej večino napadov zaključevale na desni strani, na kar pa se ekipe seveda znajo pripraviti. Naši organizatorki Andrei Lekić sem to večkrat povedala, ampak ne vem, kaj se dogaja v njeni glavi," je svoj pogled na dogajanje na Galjevici razkrila Odrova.

Skupina D, 3. krog, sobota ob 17.45:
KRIM MERCATOR - VIBORG

METZ - NÜRNBERG

Lestvica:                           
VIBORG               2  2 0 0 +22  4
KRIM MERCATOR        2  1 0 1  -1  2
METZ                 2  1 0 1  -8  2
NÜRNBERG             2  0 0 2 -13  0

T. G.